Már 14 ezren pályáztak magánszálláshelyek felújítására

Forrás: MTI

 2020. június 24. 19:25

Eddig több mint 14 ezren pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. június 4-e óta elérhető magán- és egyéb szálláshely fejlesztését célzó kiírására 42,8 milliárd forint értékben

Erről Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélt szerdán a Kossuth rádió reggeli műsorában. Tájékoztatása szerint az átlagosan megpályázott összeg 3 millió forint, a legtöbb igény Somogy, Veszprém és Zala megyéből érkezett. A kormány a vidéki szálláshelyeknek szóló pályázatról, egy nagyobb, 150 milliárd forintot biztosító turisztikai fejlesztési csomag keretében döntött – mondta.

A vidéki magánszálláshelyek még július 15-ig pályázhatnak a 60 milliárd forint keretösszegű fejlesztési támogatásra.

Szobánként egymillió forint támogatásra pályázhatnak a legfeljebb 8 szobás vidéki magán- és egyéb szálláshelyek

Fotó: 123rf.com

Emlékeztetett, hogy 2017-ben mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indult el minden idők legnagyobb magyar turisztikai fejlesztését összefogó programja, amelynek célja, hogy Magyarország 2030-ig Közép-Európa legvonzóbb turisztikai célpontjává váljon. Hozzátette: a koronavírus okozta nehéz hónapokban is azon dolgoztak, hogy a fejlesztések ne álljanak le.