A Dandárban is van már wellnessrészleg

Forrás: turizmus.com

 2014. október 02. 18:29

A Dandár fürdő új fejlesztésének csütörtöki átadásával lezárult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. rövid távú programja: a társaság immár mind a hét, egész évben üzemelő fürdője rendelkezik nyitott medencével.

A ferencvárosi fürdő 150 millió forintos beruházását a BGYH Zrt. saját erőből valósította meg, a főváros ugyanis nem vonja el a cég nyereségét, ha azt fejlesztésre fordítjuk – mondta el az átadáson Szőke László vezérigazgató.

Az év elején indult munkálatok eredményeként az udvaron két, élményelemekkel felszerelt termálmedencével, a pinceszinten egy finn szaunát, gőzkamrát és merülőmedencét magában foglaló szaunavilággal bővült a Dandár. A wellnessrészleget péntektől használhatja a nagyközönség, október 14-ig ingyenesen, ezt követően pedig 700 forintos kiegészítő jeggyel. A terv szerint jövőre megújítanák a létesítmény teljes belső területét is, és ezzel végképp felzárkózhat a minőségi szolgáltatást kínáló fürdők sorába.

 

A Dandárt 1936-ban, Budapest első  tisztasági fürdőjeként adták át. 1978-ban felújították, azóta nem történt érdemi változtatás. Idáig csak az épületen belül, egy térben három, viszonylag kisméretű medence és egy szauna állt a vendégek rendelkezésére. A ház egyéb részei és a zárt, csendes udvar kihasználatlan volt. Vizének gyógyhatása a Gellért fürdőével vetekszik, érdekesség, hogy 1975-ig a Széchenyiből, lajtos kocsival hordták ide a gyógyvizet, de ma már saját forrásból nyeri. A Dandár egyébként Budapest legolcsóbb fürdője – és az ígéret szerint jövőre is az marad – az 1450 forintos napijeggyel, szerdánként még kedvezőbb áron, 950 forintért lehet jegyet váltani.

Ezzel a projekttel lezárult a BGYH rövid távú programja, amely azt célozta meg, hogy mindegyik fürdőjének legyen nyitott medencéje. A társaság középtávú terve, hogy a meleg vizű strandokat egész évben nyitva tartó fürdőkké alakítják, míg a hosszú távú elképzelés szerint a fürdők mellé szállodák is épülnének, amelyeket a BGYH üzemeltetne – vázolta további fejlesztési programjukat a vezérigazgató.