Már a tavaszra készülnek az Interben

Forrás: turizmus.com

 2017. január 19. 12:33

Hangzavar fogad a budapesti InterContinental halljában. Egy szabad szobánk van összesen – hallom a recepción, amikor egy tájékoztató helyszíne iránt érdeklődöm. – Éppen négy szakmai tanácskozás vendégei verődnek csapatokba a lobbiban, hogy a konferencia termekbe, illetve már a reptérre igyekezzenek.

Kutor Krisztinától, a szálloda marketing menedzserétől megtudtam, hogy a ház foglaltsága a 2016-os évben meghaladta a 80 százalékot. Az előrejelzések alapján a 2017-es év januárjában és februárjában a foglaltság a tavalyi év azonos időszakához képest 5 százalékkal magasabb lesz.

Elsősorban a konferencia szegmensre fókuszálnak, ugyanakkor nagy számban fogadnak szabadidős céllal érkező vendégeket is.

Az egyik legsikeresebb része a szállodának, az I. emeleti Club InterContinental, amely 32 európai InterContinental Hotel között 2016-ban első helyezést érdemelt ki, a szállóvendégek véleménye alapján.

A legutóbbi sajtótájékoztató már a tavaszi előkészületek jegyében zajlott. A szálloda gőzerővel készül a következő ünnepre, a Valentin-napra, amely a hazánkban élő külföldiek és a hazai vendégek között is egyre népszerűbb. Erre az alkalomra különleges menüt terveztek, amelyet a páratlan kilátású klubban szolgálnak majd fel. A menüsor alapvető színe a fehér, amely leheletnyi pirossal és ízléses dekorációval körítve adja majd az est különleges hangulatát.


Kevesen tudják, hogy a fehér zöldségek – csak úgy, mint a köretek esetében megjelenő zeller, feketegyökér, petrezselyemgyökér és karfiol- potencianövelő hatással bírnak, főleg ha további ízletes és vágykeltő hatású ínyencségekkel kombinálják azokat. Nem hiányozhat a libamáj és a hal sem, mint alapanyag.

Vágó Nikolett pastry séf a szerelmesek ünnepére készülve igazi különlegességekkel rukkolt elő: tekintettel a fehér színben játszó menüsorra, úgy gondoltam, hogy desszertek színét a pirossal, ízét pedig afrodiziákumokkal bolondítom meg. Serkentő kardamom, gyömbér, csokoládé, méz és eper felhasználásával olyan süteményeket álmodtam meg, melyekre alapvetően a fanyar és az édes ízek játéka jellemző. Személyes kedvencem a Tejcsokoládés méz mousse, gyömbéres sárgabarack zselével, amely nem csupán üde megjelenésével, hanem egyedi ízvilágával is igazi színfoltja a desszertkínálatnak.