Már be is jelentkezett a piacra a SZÉP-kártya ellenfele

Forrás: HVG

 2016. február 25. 14:32

Az Európai Bizottság ítélete után máris felbukkant egy cafeteria szolgáltató, amely belépne az magyar piacra - írta a hvg.hu.

A cafeteria széles palettáját kínáló Multi-Pay 11 ezer partnerét már e-mailben arról értesítette, hogy újra aktiválja kártyáján a „munkáltatók körében népszerű ételfogyasztás zsebet" – tudta meg az Azénpénzem.hu lakossági pénzügyi portál. A Patika-csoport (ide tartozik a Multi-Pay is) számára fontos ítélet született Brüsszelben, mert az két olyan szolgáltatásukat is érinti (Multi-Pay Cafeteria ételfogyasztás és a SZÉP-kártya), amit három évvel ezelőtt kizártak a piacról- fogalmaz a portál.

Kártyaelfogadó partnereiknél az ételfogyasztás zseb funkció jelenleg is aktív, hatályban vannak az erről szóló szerződések is. Alig néhány ezer kártyán van azonban még költhető egyenleg (az évekkel ezelőtt feltöltött összeg itt a kártya négyéves lejártáig felhasználható). Bár az előkészületet megkezdték, a piacra lépésre vonatkozó végleges döntést kizárólag az új, a jelenlegi helyzethez igazított magyar jogszabályok ismeretében tudják meghozni. Az ördög, mint mindig, most is a részletekben rejlik, és ez különösen vonatkozik a SZÉP-kártya kibocsátói körének meghatározására – tette hozzá.

A PatikaCenter 2011 októberének elején adott be kérelmet SZÉP-kártya kibocsátásra, nyilvántartásba is vették a céget, de az engedélyezési hivatal (MKEH) ellenőrzése után törölték a kártyakibocsátók közül. Arról nincs információ, hogy a SZÉP-kártya-piacon szereplő három banknál is vizsgálódott volna a hatóság. A Patika viszont a rendeletből kiolvasható feltételeknek nyilvánvalóan megfelelt – írja a portál.

A magyar kormány az EB előtt lényegében azzal érvelt, hogy fontosnak tartotta, hogy a SZÉP‑kártya kibocsátója megfelelően integrálódva legyen a magyar gazdasági életbe. Ez különösen furcsává teszi az egyértelműen hazai tulajdonban levő egyik legnagyobb, a kártyahasználat terén bőséges tapasztalatokkal rendelkező egészségpénztár szolgáltatójának a piacról való kizárását.

hvg.hu