Már csapolják a Dreher új, innovatív söreit

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 06. 14:04

A vendéglátóhelyekre szánt ANTL márka első két söre a sörgyár új, kreatív főzőházában, a Sörműhelyben készült.

A Dreher Sörgyárak a kreatív receptek fejlesztésére hozta létre a történelmi főzőháztól függetlenül működő Sörműhelyt. A régi hordófejtőben megépült innovatív főzőházat jóval kisebb mérete és az itt alkalmazott rugalmasabb technológia is alkalmassá teszi a kísérletezésre. A Sörműhely egyben az itt megalkotott új márka, az igényes kisüzemi sörök világát idéző ANTL otthona.

„A Dreher Sörgyárak története az alapítástól kezdve a folyamatos újításról szól. Elsőként a kőbányai pincerendszer és az akkor még egyedülálló artézi kutak használata a Dreher Antal által feltalált lager bier készítéséhez, aztán a gőz- és hűtési technológiák korai alkalmazása, majd például az előremutató üvegpalackozás és az alumíniumhordók bevezetése is ezt jelentette. Ebbe a sorba illeszkednek az elmúlt évek termékfejlesztései, és ennek szellemében, hoztuk létre a Sörműhelyt és az új sörmárkát is, amelynek küldetése, hogy építse és újraértelmezze a vállalat hagyományait"– mondta az ANTL márkát bemutató sajtóeseményen Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Csurgó János, a Dreher Sörgyárak csapolómestere, a Dreher minőségi csapolt sör programjának vezetője English Style Summer Ale-t csapol az ANTL márka bemutatóján

Fotó: turizmus.com / Szerdahelyi Krisztina

„Korábban is volt lehetőségünk arra, hogy szabadabban gondolkozzunk az új sörtípusokról és fejlesztésekről, de a gyár hatalmas méretei megkötötték a kezünket. A Sörműhely most már lehetőséget ad arra, hogy jóval rugalmasabb keretek között, kisebb mennyiségben, szabadon kísérletezzünk az új receptekkel. Azt tervezzük, hogy évente többször jelentkezünk majd az ANTL márka újabb söreivel” – tette hozzá a Sörműhelyt vezető Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

A fejlesztők az új márka első két sörével a vállalat alapítója előtt tisztelegnek. A szűretlen Vienna Style Lager modern formában idézi meg azt a sörstílust, amely Dreher Antalnak a Sörkirály címet és világpiaci sikert is meghozta.

A másik sör, a felsőerjesztésű szűretlen English Style Summer Ale pedig angliai tapasztalatairól emlékezik meg. Európai tanulmányútja során ugyanis az ifjú Drehernek azzal kellett szembesülnie, hogy a legtöbb sörfőzőmester elzárja műhelyét a tanulni vágyók elől. Végül Anglia egy közepes méretű főzdéjének tulajdonosa felkarolta őt.

Ennek hatására Dreher úgy döntött, hogy az ő gyára nyitva áll majd mindenki előtt, akit érdekel a sörfőzés tudománya.

Az ANTL márka söreivel a bevezető időszakban Budapesten és környékén több mint ötven vendéglátóhelyen, limitált mennyiségben, csapolva találkozhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Vacsorák a sörgyárban

2017. szeptember 21.