Már fotóval körözik a Kun-Mediátor ügyvezetőjét

Forrás: turizmus.com

 2015. április 16. 17:00

Felkerült a rendőrség nyilvános körözési listájára Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. eltűnt ügyvezetője.

Fotó: Police.hu

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője annyit mondott, hogy a 61 éves Dobrai Sándorné felkutatására a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya rendelt el körözést, de további információt egyelőre nem hoz nyilvánosságra a rendőrség.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-ről szerdán hozták nyilvánosságra, hogy az ügyfelei nem jutnak hozzá a befektetésükhöz. A társaság a cégbejegyzésben utazási irodaként szerepel, de pénzügyi szolgáltatással is foglalkozott.

Híradások szerint Dobrai Sándorné hétfő este még megjelent karcagi éttermében, utána viszont nyoma veszett, a lányaival együtt.

Egyelőre bizonytalan, hogy 3-4 milliárd forint vagy ennél nagyságrenddel nagyobb, esetleg 20 milliárd forint a kár – fejtette ki Dobrossy István ügyvéd a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. mintegy kétszáz megjelent károsultja számára tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón a karcagi városházán csütörtökön. A tájékoztató alapján a károsultak folyamatosan jelentkeznek, ezért nehéz megbecsülni azt, hogy mekkora összegről lehet szó.

Dobrossy István elmondta: a kft.-nek két tagja van, a 2013. december 31-ei mérleg szerint saját tőkéje 24 millió forint fölötti összeg, tehát sem eszköz, sem pedig forrás oldalon nincs meg az a vagyon, amelyet a károsultak befizettek. A pénz mozgása cégen kívül, de a cég nevén történt – mondta. A  felügyeleti engedély nem vonatkozott betétgyűjtésre.

A befektetők pénzének hollétéről egyelőre nem lehet tudni. A kft. egyik vezetője a cégnyilvántartás szerint igazgatósági tag a Múzeumkert Zrt.-nél, a cég 23-24 millió forint saját tőkével rendelkezik, ami nem támasztja alá, hogy a hiányzó pénzt ebbe a társaságba fektették volna.

Az ügyvéd elmondása szerint öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet az elkövetők büntetése.

Az ügy kapcsán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még szerdán utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot.

Az IBUSZ csütörtöki közlése szerint hozzájuk nyolc foglalás érkezett a Kun-Mediátor Kft.-n keresztül, ami 16 személyt jelent, közülük van, aki már jelentkezett, a többiekkel most veszik fel a kapcsolatot. Komora Zoltán, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. vezérigazgatója elmondta, a Kun-Mediátor viszonteladóként már évek óta értékesítette az IBUSZ árualapját. A foglalások júliusra-augusztusra szólnak, az utasok még csak az előleget fizették be. Az IBUSZ most minden utastól bekéri a nála lévő bizonylatokat, utazási szerződéseket.

A foglalások élnek, aki az IBUSZ-nál foglalt, és minden utazási szerződése rendben van, el is fog utazni – hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette, most már közvetlenül náluk kell intézni az utazással kapcsolatos ügyeket.