Már készülnek a szezonra a Liszkay Borkúriában

Forrás: turizmus.com

 2019. január 09. 18:09

A turizmus.com értesülése szerint nemrégiben meghirdették eladásra a Liszkay kúriát, de a jelenlegi tulajdonos szeretne mindenkit megnyugtatni, hogy ettől még minden változatlanul működik a Borkúriában.

A Balaton-felvidék egyik legértékesebb szőlődűlője, a 2017-ben Magyarország legszebb szőlőbirtoka címét elnyert ingatlana. A luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport tette közzé nemrégiben a hírt, hogy 5 millió euróért keresi új gazdáját a Balaton a Liszkay Borkúria.

Liszkay Mihály tulajdonos ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, hogy a kúria eladása mögött nincs semmi misztikum, a kúria változatlanul tovább működik. A kúria vezetése nagy erőbedobással, programtervekkel készül a nyárra; sőt már 2020-ra is több rendezvényfoglalás van, sok fiatal pár esküvőjét szervezik.

Liszkay Mihály

Fotó: turizmus.com

A változás oka nagyon egyszerű. A Liszkay Borkúria családi nyaralónak és hobbi borászatnak indult a kétezres évek elején, de Liszkay Mihály vendéglátós szenvedélyének köszönhetően exkluzív borkúriává fejlődött, ahol a vendégek megtapasztalhatják az igazi csendet és nyugalmat, és egyedülálló panorámában kóstolhatják a díjnyertes Liszkay borokat, élvezhetik a Bösendorfer zongorán keltett dallamokat.

A Liszkay Borkúria

Fotó: turizmus.com

A tulajdonos azonban az évek során lassan meghozta azt a döntést, hogy inkább a jól megérdemelt pihenés élménye felé szeretne közeledni, a kúriának pedig egy lelkes, fiatal tulajdonost szeretne találni. A vendégek ezt azonban nem fogják érzékelni, a tulajdonosok teljesítik vállalásaikat, és továbbra is várják a náluk pihenni vágyókat, a rendezvényeket és a fiatal, házasulandó párokat - jelen állás szerint 2020 végéig.