Már lehet jelentkezni az országos Közétkeztetési Szakácsversenyre

 2023. március 01. 12:02

A IX. Közétkeztetési Szakácsverseny célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése és az évszakokhoz, szokásokhoz kötődő ételek népszerűsítése.

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) támogatásával, a fenntarthatóság jegyében hirdette meg a 2023-2024-es Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ 2023-2024).

A verseny célja többek között a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntartható közétkeztetés támogatása, a heti egy húsmentes nap kampány megismertetése, régi, mellőzött alapanyagok és receptek népszerűsítése, összességében a közétkeztetés minőségének javítása, fejlesztése.

2023. március 30-ig lehet nevezni a IX. Közétkeztetési Szakácsversenyre

Fotó: 123rf

A négyfős csapatok 2023. március 30-ig jelezhetik nevezési szándékukat a szakacsverseny@kozszov.hu e-mail-címen, a nevezési határidő 2023. május 30. A beérkezett nevezések bírálata után a szervezők 2023. június 15-ig értesítik a csapatokat a selejtező eredményéről, illetve tájékoztatják a továbbjutókat az elődöntő időpontjáról és helyszínéről. A döntős rajtidőpontok 2024 januárjában, sajtónyilvános rendezvényen kerülnek kisorsolásra.Az országos döntő nyilvánosan, közönség előtt zajlik majd a Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállítás, a Sirha Budapest keretében 2024. március 5-6-án. A szervezők a verseny helyszínén szakmai továbbképző konferenciát is szerveznek, amelynek célja a közétkeztetés színvonalának emelése. Az országos döntőről kiadvány készül, amelyben a döntős csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások is helyet kapnak.

A versenykiírás részleteiről itt tájékozódhatnak.