Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre

Forrás: turizmus.com

 2023. március 15. 15:49

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.

A 27 év alatti fiataloknak szervezett verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, sőt, a győztes számára a nemzetközi megmérettetésre is - közölte a szervezet.

A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják. A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak.

chaineverseny_foldireka

A nemzeti verseny első helyezettje indulhat a az „Jeunes Chef Rôtisseurs” Világbajnokságon, Isztambulban

Fotó: Földi Réka/Chaine Egyesület

Az ételeket az elmúlt évekhezhasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni. A megmérettetéshez a friss alapanyagokat a HoReCa szektor partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje az október 7-én Isztambulban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2023. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A verseny technikai igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), aki a magyar versenyző felkészítőjeként, továbbá zsűritagként is részt fog venni a törökországi világbajnokságon.

A nevezési szándékot május 15. hétfő 12.00-ig jelezhetik a kitöltött Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével a chaine@chaine.hu e-mail címen.