Már van érdeklődés az augusztusi szállások iránt

Forrás: HVG/MTI

 2020. április 23. 16:30

Április-májusra ugyan még nincs foglalás a Szállás.hu rendszerében, augusztus iránt viszont már van érdeklődés – közölte a szállásfoglaló oldal saját adatai alapján.

A Szállás.hu szinte minden partnere rugalmas feltételeket vezetett be, így például előleg nélkül foglalhatók, lemondhatók, átfoglalhatók a szállások.

A szakemberek azt javasolják azonban, hogy az utazást tervezők inkább olyan típusú szálláshelyeket keressenek, ahol elszigetelten, önmagát ellátva üdülhet a vendég. Ezek az úgynevezett "Robinson" típusú szálláshelyek jellemzően a településektől messzebb eső önálló házak, erdei apartmanok.

A településektől messzebb eső erdei apartmanokban Robinsonként érezheti magát a vendég

Fotó: 123rf.com

Szigetvári József, a Szallas.hu-csoport vezérigazgatója elmondta: bár a jelenlegi helyzetben a Szallas.hu is az otthonmaradást támogatja, az augusztusi és őszi időszak már kedvező lehet az utazók számára.

Úgy látja, hogy a járvány okozta válság után szélesebb vendégkört kell kiszolgálniuk a szállásoknak, ebben segíthet az akadálymentességi tanúsítvány megszerzése.

A növekvő keresletet valószínűleg kevesebb szállásadó fogja kiszolgálni, ugyanis a cégvezető szerint nem minden szálláshely nyit majd ki újra. A kínálatban maradó szálláshelyeknek viszont lépést kell tartani a vendégek igényeivel – mondta.