Március végén nyit a megújult Design Terminál

 2014. március 24. 13:07

Az Erzsébet térrel együtt teljes egészében megújult és több új funkcióval is bővült a Design Terminál központja. A nyitás alkalmából március 30-án a szervezők egész napos programsorozattal várják a látogatókat.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok - az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika - ösztönzése. A Design Terminál célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is.

 

A szervezet átalakulása után a Design Terminál épülete is megújul: rendezvény helyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővül a konferenciaterem is. A földszinten a Terminál Étterem és Gastroshop kap helyet. Továbbá egy külső kiállítások és workshop-ok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővül a Design Terminál, az épülettel szemben található parkrészen. A Pavilon a természetbe simuló modern mini ház, ami a térről közvetlenül vonzza be a látogatókat. A Design Terminál központja idén közel 300 szakmai rendezvénynek ad otthont.

A Design Terminál március 30-án ízelítőt ad tevékenységeiből: egész napos pop-up Design vásárral, Streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipari hősökről szóló Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket.

A beruházás az Erzsébet-program keretében valósult meg, melynek eredményeként a főváros egyik központi terén egy olyan multifunkcionális létesítmény jött létre, ami a fiatalok és a nagycsaládosok kedvelt közösségi helyévé is válik. A Design Terminál mellett az Akvárium Klub valamint a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét a téren.