Március végén újra birtokba vehetjük az Erzsébet teret - KÉPGALÉRIÁVAL

 2014. március 10. 12:56

Március 30-án adják át a felújított budapesti Erzsébet téri Kulturális Központot és Parkot. Az átadás kapcsán egész napos családi programok, könnyűzenei koncertek, kulturális események várják a térre látogatókat.

Az Erzsébet tér II. ütemének felújítási munkálatai 2013. október 7-én kezdődtek. Egy, a Kormány által hozott határozat értelmében a beruházás az Erzsébet-program keretében valósul meg, költségvetési forrás bevonása nélkül. A beruházás célja, hogy a főváros központi terén elhelyezkedő létesítmény a főváros közösségi életében betöltött kiemelkedő helyéhez illeszkedően, magas színvonalon kerüljön kialakításra. A nyitást követően az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park várja a fiatalokat, és a célok szerint a jövőben az Erzsébet tér a nagycsaládosok, a gyermekek kedvelt közösségi terévé is válik.

 

KÉPGALÉRIA ITT

 

 

Az Akvárium Klub, a Terminál Étterem és Gastroshop, valamint a parkolóterület üzemeltetésébe bevont bérlők versenyeztetési eljárás során kerültek kiválasztásra. Az átadást követően a Design Terminál és a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét a téren.

Az Erzsébet-program keretében megvalósított beruházás eredményeként a főváros egyik központi terén elhelyezkedő multifunkcionális létesítmény megújult formában kerül vissza Budapest kulturális és turisztikai vérkeringésébe, amelyet az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. működtet majd a jövőben.

Mint emlékezetes, a fővárosi önkormányzati tulajdonban álló, Gödör/Akvárium Klub és a mellette található sétány 2013. augusztus 1-jével az állam tulajdonába kerültek, a törvényben meghatározott közfeladatok ellátása érdekében. A Gödör/Akvárium Klub és a sétány hasznosítására a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-vel határozatlan idejű szerződést kötött. Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. a Design Terminál épületére a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal kötött üzemeltetési-használati megállapodást. A tér említett ingatlanaira megkötött mindkét szerződés lehetővé teszi az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. számára a beruházási feladatok elvégzését.

 

A beruházó az Erzsébet téri Kulturális Központ kivitelezésére 1.6 milliárd forintot (+áfa), a környezetrendezésre közel 400 millió forintot (+áfa) fordít, a beruházás teljes költsége várhatóan nem haladja meg a 2.5 milliárd (+áfa) forintot. Az Erzsébet tér érintett területének rekonstrukciójához állami pénz nem szükséges.

Az Erzsébet-program keretében megvalósuló beruházás célja, hogy a főváros központi terén elhelyezkedő létesítmény multifunkcionális jellegének fenntartása mellett a kulturális, turisztikai és vendéglátási szolgáltatásai a térnek a főváros közösségi életében betöltött kiemelkedő helyéhez illeszkedő, magas színvonalon kerüljön megvalósításra.

Info: erzsebetter.hu.