Máris kedvelt rendezvényhelyszín a Vigadó

 2014. május 07. 23:04

Március közepén nyitott, máris népszerű rendezvényhelyszín a megszépült és kibővített Pesti Vigadó. A 170 fős színházterem, az étterem, valamint a kávézó és a könyvesbolt átadása nyárra várható.

A romantika legszebb épületeként is emlegetett,3500 négyzetméternyi kiállítótérrel rendelkező intézményt tulajdonosa, a Magyar Művészeti Akadémia összművészeti helyszínként, turistalátványosságként, nem utolsósorban pedig konferencia-helyszínként kívánja működtetni. „A konferenciák résztvevői a plenáris ülést követően nyártól már öt szekcióteremben dolgozhatnak" – tudtuk meg Kucsera Tamástól, az MMA főtitkárától.

MMA fotó

A Díszterem a második emeleten található, nézőterén és páholyaiban a színpad nagyságától függően maximum 500 főt lehet leültetni, hozzá szervesen két kisebb szekcióterem kapcsolódik. A negyedik emeleten két további helyszín található.

Fotó: MMA - Török Máté

A 150 fős Makovecz-terem kamarakoncertek, felolvasó színházak, elegáns események otthona lesz, szekcióteremként üzemelhet. A 170 fő befogadására alkalmas, fix széksoros színházterem a nyárra készül el, kamarakoncertek, filmvetítések, színházi produkciók megtartására lesz alkalmas.

Fotó: MMA - Török Máté

A kívülről és belülről egyaránt megközelíthető étterem, valamint a kávézó és a könyvesbolt szintén nyáron kezdheti meg működését.