Máris telt házzal üzemel a budapesti Meininger hotel

Forrás: turizmus.com

 2019. április 11. 14:49

Egy hónapos próbaüzem után hivatalosan is megnyitott a Meininger Hotels első budapesti egysége a Fővám téri Nagyvásárcsarnok mellett. A hotel máris telt házzal üzemel.

A 184 szobás, 751 ágyas Meininger Budapest Great Market Hall ünnepélyes megnyitóján elsőként Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, aki elmondta, hogy az ilyen beruházások hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánk 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térsége legyen.

Guller Zoltán

Fotó: turizmus.com

Thomas Hageman, a Meininger Hotels üzemeltetési vezérigazgatója elismerte, hogy a hotel megnyitásáig számos kihívással szembesültek.

Elmondta, hogy az elsősorban a fiatalabb korosztály megcélzó Meininger nem egy hagyományos szállodaüzemeltető vállalat, ebből fakadóan sokkal rugalmasabban állnak hozzá számos üzemeltetési kérdéshez. Szobákból például vannak egy- és kétágyasak, de 4- és hatágyas lakóegységek is, amelyek közül néhány hálóteremként funkcionál, tehát egyetlen ágy is foglalható ezekben a nem-koedukált termekben. Az ágyak, a fürdőszoba, a reggeli és wifi minősége ugyanakkor semmivel sem rosszabb, mint egy háromcsillagos szállodában.

A lobby

Fotó: Meininger Hotels

A Budapesten még újnak számító koncepció sikerét jelzi, hogy már most telt házzal üzemelnek: ma reggel 600 vendég fogyasztott reggelit a büféasztalról. A hotel további jellegzetessége, hogy hatalmas terek állnak a vendégek rendelkezésére, ahol leülhetnek, beszélgethetnek, dolgozhatnak vagy játszhatnak egymással. A koncepció része a vendégkonyha is a földszinten.

Apáti Zoltán, a beruházó Bedori Investment ügyvezetője felidézte, hogy több mint tíz évvel ezelőtt írták alá az ingatlan adásvételi szerződését, és eredetileg egy négy- vagy ötcsillagos szállodát terveztek a telken felépíteni. Aztán közbeszólt a válság, majd jöttek a Meininger képviselői, akik meggyőzték arról, hogy egy hibridhotelt kell kialakítani.

Szalagátvágás: Apáti Zoltán és Thomas Hageman ünnepélyesen megnyitja a hotelt

Fotó: turizmus.com

A 2015-ben elkezdett építkezés során derült ki, hogy török kori temető volt egykor a telken, majd beköszöntött az építőiparban a máig tartó munkaerőhiány, de végül sikerült átadni a szállodát. Az összesen 6600 négyzetméter alapterületű, hétemeletes épületben bár és étterem is helyet kapott, alatta pedig egy 130 férőhelyes mélygarázst is kialakítottak.

25 hibridhotel 15 városban

A Meininger-lánc jelenleg 25 hibridhotelt működtet több mint 3805 szobával és 13403 ággyal 15 európai városban (Amszterdam, Berlin, Koppenhága, London, Milánó, München, Róma, Szentpétervár és Bécs). 2019-ben további hotelek megnyitását tervezik Heidelbergben, Münchenben és Párizsban. Emellett 10 hotelprojekt áll fejlesztés alatt, a többi között Svájcban, Izlandon és az Egyesült Államokban. A 2017/2018-as üzleti évben a hotellánc 88%-os szobakapacitás-kihasználtságot ért el.

Kapcsolódó cikkek