Marketingelismerés a Budapest Airportnak

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 24. 19:13

Magas szakmai elismerést kapott a Budapest Airport a légitársasági szakma legnagyobb globális találkozóján, az idén Chicagoban megrendezett World Routes konferencián.

A budapesti repülőtér, amely 2011-ben megnyerte a kategóriáját és 2012-ben is a legjobbak közé válogatták, 2014-ben a világ több száz repülőtere közül a 20. helyre rangsorolva a „kiemelten elismert" vagyis „highly commended" díjat kapta.

A világ nagy repülőterei és légitársaságai idén szeptember 20. és 23. között Chicagoban tartották éves találkozójukat, amelyen elsősorban a közeli jövőben tervezett útvonalakról döntenek a cégek legfelső vezetői. A háromnapos találkozó egyik kiemelt eseménye a díjkiosztó gála, amelyen külön-külön értékelik a légitársasági szakma képviselői a repülőterek teljesítményét, azokat a különleges és újszerű marketing eszközöket, piackutatást, forgalmi előrejelzéseket és más szolgáltatásokat, amelyekkel a repülőterek a légitársaságok munkáját támogatják.

A budapesti repülőtér idén augusztusig 7,4 %-kal növelte az utasszámot és az előrejelzések szerint 2014-ben több utas fordul meg Budapesten, mint valaha. A növekedéshez idén négy új légitársaság és mintegy kilenc új útvonal járul hozzá, köztük a hamarosan induló napi Emirates járat Dubai és Budapest között.