Márton-napi Borfesztivál a százas szám jegyében

Forrás: turizmus.com

 2018. október 18. 11:50

November 8–11. között immár nyolcadszor Márton-napozhatunk a Gellértben. Az idén 100 éves szálloda patinás épületében természetesen a 100-as szám jegyében történik az ünneplés.

Hagyományosan a borfesztivál egy „nulladik napi” sörfesztivállal indul csütörtökön, azaz november 8-án. A Száz év vagány butik sörfesztiválon válogatott sörökkel alapozhatunk a borfesztiválra, ahol a Gellért Söröző új séfje, Vona Róbert készíti a 11 féle sörfalatot.

Idén ismét egy Michelin-csillagos étterem séfjét köszönthetjük a Gellértben. Palágyi Eszter, a Costes head chefje a Százszorséf lakosztályétteremben készíti el – 9-én és 10-én – az erre az alkalomra megálmodott menüsorát, válogatott borokat kínálva a páratlan panorámát nyújtó lakosztályban, ahol uralkodók, egyházi vezetők, nemzetközi politikusok, jeles államférfiak, elismert tudósok és világhírű művészek sora szállt meg a Gellért eddigi története során.

 

Hagyománya a „gellértes” Márton-napnak a borvacsora. A születésnapot idéző Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását.

 

Fotók: borfesztivalgellert.hu

A kiváló borok kóstolása után egy-egy „afterpartival” zárul a nap.  Pénteken az Anna and the Barbies kendőzetlenül őszinte és lélekemelően is életigenlő szövegvilágával várja a már szinte családdá vált rajongói közönségét, másnap pedig az újkori magyar dalszerző zenekarok egyik kimagasló művészi színvonalon zenélő bandája, a Maszkura és a Tücsökraj zenél.

A hétvégét lezáró napon a szintén hagyományos vasárnapi ebéd fogadja a vendégeket. A Száz liba egy sorban Márton-napi Sunday brunchon Müncz Gábor, a Gellért konyhafőnöke vonultatja fel a legkedveltebb libaételeket.