Második alkalommal került megrendezésre az Edutus Főiskolán a Turizmus Alumni találkozó

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 28. 15:59

Mivel az Edutus Főiskola egyedüli magyarországi felsőoktatási intézményként társult tagja az UNWTO-nak, a Turizmus Világnap megünneplése számunkra kiemelt esemény.

Szeptember 25-én, immáron második alkalommal került megrendezésre a Turizmus Világnapjához kötődően az Edutus Főiskola Turizmus Alumni találkozója a Falk Miksa utcai reprezentatív rendezvényközpontunkban, ahol volt hallgatók, volt és jelenlegi oktatók, valamint meghívott vendég vettek részt az eseményen.

A délelőtt folyamán flashmobbal készültek a Turizmus Világnapja alkalmából két helyszínen, a Hősök terén és a Szent István Bazilikánál, ahol a jelenlegi hallgatók a Waka wakát táncolták el, ami az alumni találkozó meglepetés záró produkciója is volt egyben.

 

Az esti alumni találkozó nyitó beszédét Dr. Jandala Csilla az Edutus Főiskola rektora, egyben a Turizmus-vendéglátás szak (korábbi Idegenforgalmi és szálloda szak) megalapítója, vezetője tartotta, majd Glázer Tamás a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese köszöntötte a résztvevőket.

A megnyitó beszédek után a játéké volt a főszerep, ahol oktatók és hallgatók vegyes csapatokba teljesítettek különböző feladatokat. Ezt követően került sor a pezsgős koccintásra és vacsorára, közben borkóstolási és almalé-kóstolási lehetőség (Almatár jóvoltából) is volt. A kóstoltatókon kívül jelen volt még az eseményen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ két képviselője is, szakmai kapcsolat kiépítési lehetőségek céljából volt és jelenlegi hallgatóinkkal, oktatóinkkal.

A gyakorlatorientált képzésre példa, hogy a rendezvény és az animációs feladatok lebonyolítását a főiskolánk harmadéves Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói, valamint másodéves felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók végezték.