Második fázisánál tart a Termáltó és Ökopart-projekt Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 22. 14:30

A fejlesztéseknek köszönhetően az idősek számára aktív pihenőpark épül, a legkisebbek pedig a Meseparkban játszhatnak majd a terület mesékből és regényekből is ismert állatvilágával.

Zalakaros Önkormányzata a közbeszerzési eljárást követően, szeptember 4-én szerződést kötött a nyertes kivitelezővel a tó körüli sétány és park építési és világítási munkálatainak folytatására. A megállapodás alapján a fogadóépület és parkoló mellett a sétány burkolására és a térvilágítás kiépítésére is sor kerül.

A fürdő elfolyó meleg vizét hasznosító termáltó kiválóan alkalmas a környék természeti értékeinek bemutatására is. A most készülő Tanösvényen védett, őshonos növényeket ismerhetnek meg az érdeklődők. Ugyancsak a projekt részeként készül el a Fények meditációs tere, ahol a nap mozgását, valamint a hozzá kapcsolódó folyamatosan változó fényeket is tanulmányozhatják a Zalakarosra érkezők.

A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése funkciójú beruházás az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében valósul meg 322 000 000 Ft összegű támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen, NYDOP-2.1.1/F-12-2012-0005 azonosító számú projektként.