Második ütemmel folytatódik a zalaegerszegi városrehabilitáció

Forrás: MTI

 2013. október 02. 15:41

Közel 725 millió forintos támogatással, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből folytatódhat a zalaegerszegi városrehabilitációs program.
Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a belvárosi átépítések első ütemeként átalakult a piactér és környezete, megépült a tehermentesítő út első szakasza, az épületbelső átépítésével elkészült a Csipkeház passzázs, valamint megújították a Kossuth utca burkolatait és zöldfelületeit. Mindezek folytatásaként indulnak el és várhatóan 2015 elejére készülnek el a második ütemben tervezett fejlesztések.

A most kezdődő munkálatok során felújítják a vásárcsarnokot, mellette vállalkozói közreműködéssel újból felépítik a korábban elbontott virágudvart. Folytatódik a belvárost északról elkerülő tehermentesítő út építése, több zöldfelülettel átalakul a Dísz tér - de megmarad a város jelképe, a tulipános szökőkút -, továbbá az üzlettulajdonosokkal közösen egységesítik a belvárosi üzletek portáljait - részletezte a polgármester.

A sajtóanyagból kiderül: az együttesen csaknem 930 millió forintos beruházáshoz a támogatáson felüli összeget az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével finanszírozza.

A szerződést aláíró Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője kifejtette: a regionális program 3,8 milliárd forintos keretéből három megyei jogú város nyert támogatást, reményei szerint a régió másik két hasonló városa hamarosan szintén további fejlesztési forráshoz juthat. Hozzátette, hogy a jól elkészített, összehangolt zalaegerszegi városfejlesztés a helyben élők mellett a gazdaság és a turizmus szempontjait is szolgálja.
Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, hogy a zalai megyeszékhely fejlesztése nem csak a helyben élők életkörülményeit javítja. A változások a környékre és az egész megyére egyaránt hatással vannak, és egyúttal munkahelyeket is teremtenek.