MasterCard: folyamatosan nő a digitális fizetések száma Európában

Forrás: MTI

 2015. szeptember 10. 18:20

A digitális fizetések, vagyis a MasterPass tranzakciók száma Európában átlagosan havi 40 százalékkal emelkedett az elmúlt hat hónapban - közölte a MasterCard csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a kártyatársaság fizetési megoldását jelenleg a világ 24 országában, több mint negyedmillió kereskedőnél fogadják el online vásárláskor.

Kiemelték: az új fizetési megoldásuk Magyarországon az idén július óta érhető el, elsőként az OTP Bank OTPay alkalmazásában használhatják azt más bankok ügyfelei is.
A szolgáltatás segítségével a vásárló IOS és Android operációs rendszerrel rendelkező mobileszközével fizethet, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges.
Arra is rámutattak, hogy a magyar elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, egyre több üzlet honlapján lehet az alkalmazással fizetni.

A hitel- és betéti kártyákat kibocsátó amerikai MasterCard több mint 210 országban van jelen világszerte. A cég második negyedéves nettó árbevétele 0,9 százalékkal, 2,39 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Nyeresége 921 millió dollárt, részvényenként 81 centet tett ki.