Matild Café & Cabaret: utazás az érzékek birodalmába

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. november 19. 19:57

Születésnapot ünneplő francia fiatalok, lezseren elegáns brókerek és hazai hírességek egyaránt ott ültek a nézőtéren, amikor a minap elmentünk megnézni, milyen lett a Matild Café & Cabaret színpadán újjáéledő revüműsor.

Röviden elmondhatjuk: az élmény minden érzékszervünkre egyszerre hat. A terembe belépve villódzó fények fogadnak, miközben egy bárzongorista játéka adja meg az alaphangulatot.

Kisvártatva flitteres miniruhába öltözött táncosok járnak körbe egy-egy pohár pezsgővel, ezalatt a színpad fölött akrobatikus mutatványokkal ejt bámulatba egy légtornász karikatáncos.

A műsor közben megérkezik a pincérünk, aki felveszi az italrendelést és felírja, mit választunk a háromfogásos menüből.

Péntek este kétféle előétel – marha carpaccio, illetve kecskesajt zöldségekkel és kétféle főétel – kacsamell serpenyőben, illetve grillezett tengeri sügér – volt az étlapon, amelyeket Wolfgang Puck amerikai-osztrák sztárszakács helyi csapata készített el. A fogások melegen, kiváló minőségben kerültek a tányérra, és az est végén érkező desszertválogatást is kár lett volna kihagyni.

Félhomály, villódzó fények, tánckar

Fotó: Matild Café & Cabaret

A műsor alatt kisebb szüneteket is közbeiktattak, hogy a vendégek tudjanak beszélgetni. A táncos blokk után Radics Gigi és zenekara lépett a színpadra, akik összességében legalább egyórás – nemzetközi slágereket és saját sikereket felvonultató – műsort adtak a vendégek legnagyobb örömére. A közönség szemmel láthatóan egyre jobban belemelegedett az előadásba, az est végén a táncos lányok invitálására több vendég is táncra perdült.

Aki kíváncsi a Matild Café műsorára, minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton este 8-kor vehet részt a 2,5 órás programon.

Radics Gigi mellett Gájer Bálint, No Romance, Latte Maffiato, Group'n'Swing csak néhány azok közük a fellépők közül, akik a zenés vacsoraestek házigazdái lehetnek.

A korhű módon felújított épület visszaröpít minket egy száz évvel ezelőtti világba

Fotó:  Matild Café & Cabaret

A koncepcióról így mesél Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel igazgatója: „Már a palota felújításakor és a névválasztáskor is tudtuk, hogy Budapest legcsillogóbb, ugyanakkor legelegánsabb éjszakai előadásait fogjuk itt bemutatni".

Az épület már száz évvel ezelőtt is kávéház volt, ráadásul amikor Belvárosi Kávéházként, majd később Lidó Kaszinóként működött, hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek.

Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt és folytatják a hagyományt. Esténként a színpad kiemelkedik, hogy a táncosok és zenészek elvarázsolhassák a közönséget.

Aki folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

„Az volt a cél, hogy elhozzuk Budapestre a kulináris mennyország és a földi örömök tökéletes összeolvadását. A Matild Palotában mi a legjobbnál nem adjuk soha alább. Ezek lesznek Budapest legcsillogóbb, ugyanakkor legelegánsabb éjszakai előadásai. A hely újból Budapest előkelő, kifinomult és pezsgő szórakoztató központjává alakul" – ígérte a megnyitáskor Selim Ölmez, és igaza lett.