Medeco Cleantec: Környezet- és pénztárcabarát megoldás takarításra és fertőtlenítésre

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. július 19. 17:19

Vegyszermentes technológiával, biztonságos, költséghatékony és környezetkímélő megoldást kínálnak a takarításra a Medeco Cleantec mikro-szárazgőzgépei.

„A Covid-19 többszörös kihívás elé állította a vállalkozásokat. A tartós jövedelemkiesés még szorosabbra húzta a cégek büdzséjét, miközben a turizmus és vendéglátás minden területén magasfokú higiéniai elvárásoknak kell megfelelni. A hatékony takarítás és fertőtlenítés mind biztonsági, mind pedig gazdasági szempontból életbevágó" – beszélt a turisztikai vállalkozásokat érintő új elvásárokról Kim Merza, a Medeco Cleantec magyarországi képviselete.

 

Vegyszermentes tisztaság mindenhol

Az újonnan felmerülő igényekre válaszul a német Medeco Cleantec kidolgozta a takarítást forradalmasító Green Cleaning koncepciót. Mikro-szárazgőzgépeik bármilyen felület hatékonyan takarítására képesek. Nem csak a makacs szennyeződésekkel bánnak el gyorsan és könnyedén, minden vírust, baktériumot és kórokozót elpusztítanak.

Szállodában – a felületek vegyszermentesen, pusztán a gőz erejétől válnak sterillé

Fotó: Medeco Cleantec

Gőzgépjeik 180°C felett, 9 bar nyomáson működnek, a felületek tehát valóban vegyszermentesen, pusztán a gőz erejétől válnak sterillé. Az eszközök biofertőtlenítővel légtérfertőtlenítésre is alkalmasak.

„Ez azért is fontos, mert mind a tisztaság, mind a sterilitás tekintetében a vegyszermaradványok jelentik a legfőbb problémát, hiszen azok kiváló táptalajt nyújtanak a kórokozóknak és szennyeződéseknek. Hiába használunk vegyszert, célt tévesztünk vele, mert a maradványokon jobban megtapad a kosz, és a kórokozók is ellenállóvá válnak. A napi szinten környezetünkre mért elképesztően káros hatásról nem is beszélve" – hangsúlyozta a vegyszermentesség előnyeit a szakember.

A speciális gőzgépek a kényes felületek esetén is biztonságos, pórusmély tisztítást tesznek lehetővé

Fotó: Medeco Cleantec

A mikro-szárazgőz 5-8%-os víztartalma – szemben a klasszikus gőzgépek 40%-os víztartalmával – a kényes felületek esetén is biztonságos, pórusmély tisztítást tesz lehetővé.

Gépjeik 3 szabadalommal rendelkeznek, alkalmazásuk a green cleaning koncepciónak megfelelően a szálloda-, vendéglátó- és wellnessiparban hatékony és környezetbarát takarítást garantál. A hagyományos, nagy méretű ipari takarítógépek teljesítményét egy mindössze 15 kg-os, könnyen hordozható kis gépbe integrálták, hogy a takarítás egyszerűbb legyen, valamint a legkisebb rések és zugok is hatékonyan tisztíthatóvá váljanak.

 

Költséghatékony és zöld megoldás

A Medeco Cleantec gépeinek alkalmazása költséghatékony: a vegyszerek elhagyásával, a gyors takarítási műveleteknek köszönhetően, 90%-kal kevesebb vízfelhasználással 30-50%-os költségmegtakarítás érhető el.

A konyhában – 90%-kal kevesebb vízfelhasználással 30-50%-os költségmegtakarítás érhető el

Fotó: Medeco Cleantec

A vállalat számára a fenntarthatóság is fontos szempont: technológiájukat és az egészségmegőrzést fókuszba helyező koncepciójukat német, osztrák szállodák, Michelin-csillagos éttermek, wellnesslétesítmények, klinikák, közlekedési vállalatok használják nagy sikerrel, büszkén hirdetve a környezetért, a dolgozókért és a vendégekért vállalt felelősséget. A napi szinten használt vegy- és fertőtlenítőszerek ugyanis a dolgozók és a vendégek egészségét is károsítják, környezetvédelmi szempontból sem fenntarthatók.

„Hogy egy beszédes példát is említsek: az Alpin Juwel osztrák 4* superior szálloda teljesen átállt a cégünk által kínált, vegyszermentes green cleaning koncepcióra. Ezzel évi 50 000 eurót takarít meg, miközben óvja a környezetet és dolgozói, vendégei egészségét" – mondta Kim Merza.

Elérhetőség:

Merza Kim
+36 20 996 9853,
kim.merza@medeco-cleantec.com (X)