Medical wellness hotel nyílik decemberben Mórahalmon

Szerző: Pintér Tünde

 2014. szeptember 18. 16:24

Csak áprilisban kezdődtek, de a rekord gyorsaságú építésnek köszönhetően ez év végére be is fejeződhetnek Mórahalom új, 29 szobás, háromcsillagos szállodájának munkálatai.

A Szt. Erzsébet Gyógyfürdő és a Colosseum Hotel közvetlen szomszédságában épülő háromcsillagos Elixír Medical Wellness Hotel elsősorban egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál, a gyógy- és wellnessigények kielégítését egyaránt megcélozva. A 64 férőhelyes szállodában akadálymentes szobákat és családi lakosztályokat, saját orvosi rendelőt, kezelőhelyiségeket és terápiás medencét alakítanak ki, s a fürdővel közvetlen lesz a kapcsolata.

 

Medical wellness létesítményként a térségben egyedüliként ötvözik a modern orvostudományt és a wellness-szolgáltatásokat, kínálatukban hagyományos és alternatív gyógymódok is szerepelnek. A kezelések igénybevételére kúraszerűen, orvosi vizsgálat után kerül sor. Repertoárjukba a házon belüli kezelések mellett a fürdő gyógyszolgáltatásait is szeretnék bevonni, a kezeléseket nem OEP által finanszírozott formában lehet majd igénybe venni.

 

Szolgáltatásaik közül kiemelkedő jelentőségű a Dévény-módszer, amely időskori betegek és kisgyermekek kezelésében is nagy hatékonyságú.

Az épület fűtését termálenergia-rendszer segítségével oldják meg, amely nagymértékben hozzájárul a gazdaságos működési feltételek kialakításához.

Éttermükben hagyományos és reformétel-különlegességeket lehet majd megkóstolni.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, és 70 százalékos uniós támogatással valósul meg.