Medical-wellness szolgáltatásokkal bővül a szarvasi Liget Hotel

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 13:07

Háromszázhetven millió forint összértékű beruházással kétszeresére nő a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel wellness-részlege.

A dél-alföldi város és környékének egyetlen négycsillagos szállodájában a beruházásnak köszönhetően három év alatt harmadával nő a munkahelyek száma, és a jelenlegi évi 16 ezerhez képest a tervek szerint mintegy 2300-al emelkedik a vendégéjszakák száma. A Körös-parti négycsillagos szálloda közel 200 férőhellyel, a főépület mellett családok, kisebb társaságok számára kialakított önálló apartmanházaival, a saját 670 méter mélyről feltörő Liget gyógyvizével, szauna szeánszaival a szarvasi Erzsébet liget gyönyörű természeti környezetében már idén ősszel is a nyugalom szigete.

 

A négycsillagos szarvasi hotel projektjét a Dél-Alföldi Operatív Program - közel 210 millió forint értékű – Európai Uniós forrással támogatja. A több százmillió forintos beruházás eredményeként mintegy harmadával nő az alkalmazottak létszáma, valamint bővül a már korábban is környezettudatos, számos zöld fejlesztést alkalmazó szálloda gyógyvíz-felhasználása. A szarvasi Liget Wellness és Konferenciahotel egy saját 670 méter mélyről feltörő gyógyvízkúttal rendelkezik, amelynek ízületi, reumatológiai, bőr-, és nőgyógyászati bántalmak kezelésére is alkalmas vizét jelenleg a Körös-parton, egy külső meleg vizes medencében élvezhetik a szálloda vendégei a szauna sziget szomszédságában. A beruházás a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be.

A nagyarányú fejlesztés nyomán megközelítőleg tíz százalékkal nő Szarvas és térségének egyetlen négycsillagos szállodájában a vendégágyak száma. A jellemzően magas, stabilan ötven százalék feletti kihasználtság mellett működő szálloda azonban elsősorban attól vár jelentős forgalom-növekedést, hogy a több százmillió forintos projekt befejeztével mintegy kétszeresére nő, és medical-wellness szolgáltatásokkal bővül a Liget Hotel wellness-részlegének kapacitása. Ezzel együtt a hotel éves átlagos kihasználtsága meghaladja majd a 60 százalékot is.

 

A beruházás során úgynevezett japán típusú fürdőt alakítanak ki, amely a szálloda nyugalmat árasztó gyönyörű természeti környezetének harmóniáját hatványozza egy új gyógyvizes külső-belső medencével. Ez egészül ki balneológiával, reumatológiai,- és medical-wellness szolgáltatásokkal. A Körös-part és az Erzsébet liget nyugalma köszön majd vissza a belső wellness terekben is. A beruházás elkészültével új gyógymedencével bővül a már korábban is teljes körű szolgáltatást nyújtó wellness részleg, de jövő tavaszig több új attrakciót is üzembe állítanak.

 

Tovább bővül a paletta medical-wellness-szolgáltatásokkal, így a vendégek számos új masszázs, hidroterápis kezelés, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak. Új szolgáltatásként jelenik majd meg a sókabin, amelyben sóoldatos inhalációval kímélő terápián vehetnek részt a vendégek. A sókabin a prevención túl a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas.

 

A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.