Még a rekordmagas szállodai bérek sem oldják meg az amerikai munkaerőhiányt

Forrás: turizmus.com

 2024. február 16. 12:51

Az amerikai szállodai ipar jelenleg súlyos személyzethiánnyal küzd, még a történelmi magasságú bérek ellenére is. Az iparági felmérések szerint az amerikai szállodák több mint 66%-ának továbbra is nehézségeik vannak a munkaerő megtartásában és vonzásában.

A munkaerőhiány következtében a szállodaüzemeltetők jelentős béremeléseket és juttatásokat kínálnak annak érdekében, hogy megfelelő munkaerőt találjanak és meg is tudják tartani őket.

Habár a bérek emelkedése és a juttatások bővítése pozitív lépéseket jelentenek, a személyzet hiánya továbbra is kihívást jelent a szállodák számára.

Az Amerikai Szállodák és Szállásadók Szövetsége (AHLA) szerint az iparágban több mint 70 000 betöltetlen álláshely van, és az átlagos órabér rekordmagas szintre, 23,91 dollárra (8632 Ft) emelkedett. A bérek és juttatások növelése lassú, de pozitív hatást gyakorol a munkaerő helyzetére.

Az amerikai szállodák kétharmada továbbra is személyzethiánnyal küzd

Fotó: 123rf.com

 

Az AHLA vezetői sürgetik a törvényhozókat, hogy cselekedjenek a helyzet megoldása érdekében. Különféle intézkedéseket szorgalmaznak a beutazási szabályokban, mint például a H-2B visszatérő munkavállalók mentességének bevezetése, a menedékkérők munkavállalásának engedélyezése és a H-2A/H-2B munkaügyi igazolási időszak meghosszabbítása révén.

Az Egyesült Államok bizakodóan tekint előre a 2024-es évre. A Nemzetközi Kereskedelmi Hivatal (ITA) által közzétett hivatalos előrejelzés szerint folyamatos növekedés várható az évtized hátralévő részében is. Az ITA Nemzeti Utazási és Idegenforgalmi Hivatalának (NTTO) előrejelzése alapján 2024-ben 77,7 millió látogatóra számítanak, ami 15,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A továbbiakban az NTTO szerint várhatóan 2025-ben és 2026-ban is tovább nő az USA-ba érkező nemzetközi látogatók száma.

Ezt a növekedést az Egyesült Államok kormányzata a globális világjárvány okozta gazdasági kihívások ellenére is támogatja, és az utazási és idegenforgalmi ágazat fenntartható fejlődésének előmozdításán dolgozik – írja a VIMOSZ hírlevele.