Még mindig sok holminak lába kél a szállodákban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 02. 09:46

Változatlanul népszerű „sport” hazavinni szállodai tárgyakat, a legnépszerűbb a fürdőköpeny. Akik viszont olyan államokból érkeznek, ahol szigorúan büntetik a lopást, azok nem nagyon tulajdonítanak el semmit.

Az egyik svéd online ügynökség készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy a lopás egyszerűen egy izgalmas játékká vált. A megkérdezettek 56 százaléka bevallotta, hogy egyszer már elvitt valamit engedély nélkül a szállodából. Minden negyedik személy vitt haza törülközőt és fürdőköpenyt, a többi termék többnyire a minibárból származott. Voltak, akik a szobaszervizből származó dolgokat is bepakolták a hátizsákba vagy a bőröndbe, például üvegeket, tányérokat és evőeszközöket. Néhány utazó – bizonyára balhéból – nem tudott ellenállni a wc-kefének, a fürdőszoba más kellékének, olykor még az asztal lábának sem… Előfordult, hogy televízió és porszívó is eltűnt a szállodákból – jegyzi  meg az alltomresor.se cikkírója. A tízes „népszerűségi” listából kitűnik, hogy előfordul a párnák és a tükrök, valamint hajszárító, dekorációs kellékek, dísztárgyak, festmények eltulajdonítása is.

A legtöbb vendég a fürdőköpenyt viszi haza a szállodákból

Fotó: pixabay.com

Mindez arra késztetheti a szállodásokat, hogy a hallban működtessenek butikot, ahol feltüntetik e termékek árát, figyelmeztetve a vendégeket, hogy mindez nincs benne a szobaárban. Vagy éppen még az eddiginél is olcsóbb kellékeket helyeznek el a szobákban, illetve beszámítják őket  a szobaárba…