Még több légi utas érkezhet az Emírségekből

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 15. 17:52

Gazdasági együttműködési megállapodást kötött Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek kedden Budapesten, ennek része a két ország közötti légiforgalmi egyezmény kibővítése is.

Szultán bin Szaíd Al Manszúri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági minisztere az aláírás után tartott sajtótájékoztatón kiemelte a turizmus szerepét a két ország közötti gazdasági együttműködés fejlesztésében. A felek többek között megegyeztek s két ország közötti légiforgalmi egyezmény kibővítéséről a személyforgalom növelése és a teherszállítás beindítása érdekében.

Az Emírségek gazdasági miniszterét és az általa vezetett delegációt hétfőn hivatalában fogadta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. A sikeres együttműködések között a magyar gazdasági miniszter megemlítette az Emirates Group tavaly év végi beruházását: a légitársaság hat globális ügyfélszolgálatának egyikét Budapestre helyezte, s a több milliárd forintos fejlesztés révén 300 új munkahelyet hozott létre a magyar fővárosban. Az emírségekbeli cégek szállodaipari beruházásait is példaértékűnek nevezte. Ezek Magyarország turisztikai vonzerejét növelik, ugyanúgy, mint a tavaly és tavalyelőtt elindult légi járatok Budapest és Dubai között – hangsúlyozta Varga Mihály.