Még szebb lesz a Városliget

Forrás: MTI

 2014. június 11. 17:15

Többek között 4000 új növényt és 200 szemetest helyeznek ki a Városligetbe, ahol megújul számos pad, a tó napozóstégje és az iskolások játszótere is - hangzott el a liget idei felújításáról szóló budapesti sajtótájékoztatón június 11-én.

A Városliget Zrt. olyan beruházások mellett döntött, amelyek már idén nyártól javítják a park használati értékét.

- A Városliget fenntartására már idén harmadával több, 284 millió forint, míg a 2014-es beruházásokra, felújításokra 150 millió forint jut - közölte Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Hegedűs Gábor, a Főkert Zrt. vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy a parkfelújítási munkálatok már megkezdődtek és idén már 57 ezer virágot sikerült kiültetni. A szemétgyűjtés is nagyobb intenzitással folyhat, mint korábban.

 

A nyár folyamán felújítják a Vajdahunyadvár vizes árkának elkorhadt napozóstégjét és partfalát, részben új eszközök kihelyezésével a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor sarok közelében található, úgynevezett iskolások játszóterét, 4000 növényt, 200 új szemetest helyeznek ki, és megújulnak a park kerti bútorai is.

Persányi Miklós, a Liget Köztársaság elnöke, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezérigazgatója szerint az április 29-i nyitás óta már 150 ezren fordultak meg az intézmény új szabadidő-parkjában, a Holnemvolt Parkban. A következő években alakítják ki a Meseparkot, majd a Pannon Ősvadont is, amely a Kárpát-medence ősi élővilágát jeleníti meg, a középpontban egy hatalmas biodómmal.