Megalakult a Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesülete

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 09. 15:27

A Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesületét kifejezetten szakmai indíttatásból és gazdasági érdekvédelmi célból alapítottuk – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

A Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesülete azon tulajdonosi szemléletű személyeket és vállalkozásokat képviseli, akik helyi önkormányzatoknál bejelentett egyéb- és magán szálláshelyekkel rendelkeznek, akik természetes személy, vagy mikro- és kisvállalkozás tulajdonában lévő, legfeljebb három ingatlant adnak ki turisztikai célból, azokat saját maguk üzemeltetik és tartják a kapcsolatot a vendégekkel – írták a tagjaikról. Az egyesület elnöke Kása Attila.

A közlemény szerint konstruktív párbeszédre törekszenek a lakóközösségekkel, önkormányzatokkal, a rövidtávú lakáskiadás területén működő más civil és szakmai szervezetetekkel, valamint a turizmussal foglalkozó szervezetekkel és képviseletekkel.

A Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesülete szeptember elején már részt vett azon a találkozón, amelyen Karácsony Gergely főpolgármester személyesen fogadta a rövid távú lakáskiadókat tömörítő szervezetek képviselőit.

Az egyesület elérhetősége: fmke2020@gmail.com

(Borítókép: 123rf.com)