Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 30. 16:21

Augusztus 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület. Az alapító tagok valójában évek óta zajló együttműködésének keretet adó szervezet célja elsősorban a magyarlakta térségek turizmusának fejlesztése a Kárpát-medencében.

Az alakulást a 2015. áprilisában Kehidakustányban a helyi TDM szervezet kárpát-medencei turizmus fórumán határozták el a résztvevők, aminek a Hét Vezér Turisztikai Egyesület lett a házigazdája Ópusztaszeren.

Mint közleményükben fogalmaznak, az alakuló közgyűlésen – tekintettel arra, hogy az együttműködés már eddig is számos területre, tapasztalatcserére, képzésre stb. kiterjedt az elmúlt években – a résztvevők elsősorban az immár formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségek kiaknázását vitatták meg. Prioritásként fogalmazódott meg a Kárpát-medence turisztikai kínálatának fejlesztése, elsősorban a térség egészére vagy jelentős részére kiterjedő turisztikai termékek vonatkozásában, illetve ezek piacravitelének elősegítése. Természetesen az eddigi tapasztalatcserére, képzésre vonatkozó tevékenységek is tovább folytatódnak, várhatóan az új keretek adta lehetőségnek köszönhetően Európai Uniós források bevonásával.

Az egyesület tagjai egy kárpát-medencei turizmus kutatás megvalósításában már jelenleg is együttműködnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, amire a továbbiakban is stratégiai partnerként tekintenek, csakúgy, mint azokra a magánszemélyekre, TDM szervezetekre és vállalkozásokra, akik elkötelezettek a térség, a Kárpát-medence magyarlakta desztinációinak turizmusfejlesztése iránt.

Az egyesület elnökévé Víg Tamást választották. Az elnökség tagjai: Pitó Enikő alelnök (Ópusztaszer), Lázár Roland alelnök (Kehidakustány), Duka Gábor (Karva, Felvidék), Csizmár Sarolta (Beregszász, Kárpátalja), Filep Éva Beregszász, Kárpátalja) és Koza Róbert (Magyarkanizsa, Délvidék).

Az egyesület felügyelőbizottsága: Kertész Péter elnök (Ópusztaszer), Stampf Mariann (Mórahalom) és Gergely Gábor (Makó).

Az egyesület ideiglenes elérhetősége:

Telefon:              20/9128917

E-mail:                  kmte.info@yahoo.com