Megduplázta forgalmát előző évben a RateHawk

Forrás: turizmus.com

 2024. március 06. 17:10

A RateHawk, az utazási szakemberek számára online szálloda-,repülőjegy- és transzferfoglalásokat nyújtó rendszer, rekordteljesítményről számolt be a teljes 2023-as évre vonatkozóan. Nettó foglalási értékük az előző évhez képest megduplázódott, a foglalások száma pedig 85%-os növekedést mutatott.

A RateHawk anyavállalatával, az Emerging Travel Grouppal együtt 2023-ban 2,6 milliárd dolláros (kb. 900 milliárd Forint) bruttó foglalási értéket ért el. A kiegészítő szolgáltatásaik iránti kereslet, beleértve a repülőjegy- és transzferfoglalásokat is, 2023-ban folyamatosan növekedett - számolt be róla a vállalat.

A lefoglalt repülőutak száma megduplázódott, míg a transzfermegrendelések terén 67%-os növekedés látható az előző évhez képest.

A lefoglalt repülőutak száma megduplázódott, míg a transzfermegrendelések terén 67%-os növekedés látható az előző évhez képest

Fotó: RateHawk

A cég jelenleg világszerte több mint 62 000 utazási szakembert tudhat partnerének, ami az előző évhez képest 61%-os növekedést jelent. A szakemberek között közel 500 magyar utazási vállalkozás is megtalálható már, amely az előző évhez képest 30%-os növekedést jelent.

A vállalat sikeresen csatlakozott több mint 60 új globális turisztikai-nagykereskedőhöz, valamint több mint 20 000 szálláshellyel kötött közvetlen szerződést egyetlen év alatt. Ez a bővülés összesen 2,5 millió szálláslehetőséget teremtett, ami az előző évhez viszonyítva jelentős, 40%-os növekedést jelent.

Felix Shpilman, a RateHawk anyavállalatának, az Emerging Travel Groupnak a vezérigazgatója hozzátette: „Optimistán tekintünk a 2024-es évre, és az UNWTO előrejelzéseinek megfelelően mi is arra számítunk, hogy a nemzetközi turizmus teljes mértékben visszatér a világjárvány előtti szintre. Ez azt jelenti, hogy az utazási vállalkozások még nagyobb kereslettel szembesülnek majd az utaztatás terén.”

2023-ban egy innovatív szállás-ajánlatküldő eszközt is elérhetővé tettek, amelynek célja, hogy segítse az utazási irodákat az ügyfelekkel való kapcsolattartás optimalizálásában, valamint az ajánlatadás és foglalás munkafolyamatainak leegyszerűsítésében. „Utazási partnereink mintegy 40%-a már elkezdte használni ezt az eszközt" – mondta Felix Shpilman.

A RateHawk szerint a magyar utazási irodák által 2023-ban foglalt legnépszerűbb külföldi úti célok Olaszország, Spanyolország, Németország, az Egyesült Államok, Franciaország, Belgium, Ausztria, az Egyesült Arab Emírségek, az Egyesült Királyság és Törökország voltak.“A magyarországi utazási irodák részéről erőteljes keresletnövekedést tapasztalunk a szolgáltatásaink iránt, 2024-ben pedig még nagyobb növekedési ütemre számítunk" - mondta Piotr Wiklak, a visegrádi csoport üzletfejlesztési vezetője.