A kijárási tilalom alatt is jöhet a pizzafutár

Forrás: turizmus.com

 2020. november 11. 18:05

Megengedett az étel-házhozszállítás este 8 és reggel 5 között is – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség állásfoglalásából.

A Magyar Turisztikai Ügynökség állásfoglalást adott ki a vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéssel kapcsolatban.

Mint ismeretes, a november 10-én megjelent 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben elrendelt védelmi intézkedések részeként szerdától este 8 és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.

A Magyar Turisztikai Ügynökség állásfoglalásában felhívja a figyelmet arra, hogy a kijárási tilalomról szóló rendelkezések értelmében a vendéglátó üzletben való tartózkodás kizárólag a munkavállalók számára, valamint csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig  megengedett. Ezen kívül a vendéglátó üzletben tilos tartózkodni.

A vállalkozások folyamatos működése érdekében az ételek házhozszállításának szolgáltatása megengedett a kijárási tilalom ideje alatt is. Ez a szolgáltatás munkavégzésnek minősül, így a munkát végző mentesül a kijárási tilalom alól – írták.

A kijárási tilalom alatt is jöhet a pizzafutár

Fotó: 123rf.com

Az éttermek bezárása  jelentős gazdasági kihívást jelent a vendéglátó üzleteknek, ennek kompenzálása érdekében a kormány vendéglátó üzletek számára is bértámogatást biztosít.