Megépült az első - igazi - magyar lodge!

Forrás: turizmus.com

 2015. október 29. 13:10

„Szokatlan, de vonzó környezetben úgy beolvadni a természetbe, hogy közben letisztultan igényes, környezetbarát elvonuló helyet hozzunk létre” – ez volt a beruházók egyik célja azzal a fejlesztéssel, melyet 2015 végén adtak át Pécs mellett.

Innovatív és ideális kiinduló pont jött létre felfedezésekhez, illetve minden olyan vendégnek, aki a minőségi kikapcsolódást keresi.

Négycsillagos szállodai minőségben I. osztályú panziót és üzleti találkozóhelyet hozott létre a Pécstől 10 km-re fekvő Pogány településen a beruházó MÁTRIX-WORKMANLIKE Kft., részben Európai Uniós forrásból. A vidéki és üzleti turizmust élénkítő beruházás több munkahelyet is teremtett a térségben.

A fejlesztés keretében megépítésre került egy új, természetközeli, környezet- és családbarát, innovatív, fejlett technológiával felszerelt szálloda, komoly wellness és rendezvényterem szolgáltatásokat nyújtva a régiós repülőtér településén, Pogányban.

Az akadálymentes szállás butikhotel jellegű, hiszen valamennyi szoba más és más üzenetet hordoz. Mindezt nyolc darab terasszal rendelkező, panorámás szoba jeleníti meg (több egybenyitható családi lakóegységgel mindösszesen 23 férőhely áll rendelkezésre), ehhez elegendő számú parkoló is tartozik.

Kiemelten zöld szálláshely: a közvetlen környezetben lévő tavak, források, patak és völgy levegőjét nem szennyezi majd füst sem, hiszen a létesítmény fűtését geotermikus energia felhasználásával, a meleg vízellátást napkollektorokkal, az áramot napelemekkel oldják meg. Nem légkondicionáló hűti nyáron az épületet, csapadékvíz hasznosítás történik, LED lámpák adják a világítást, ultramodern nyílászárók, illetve további okosház funkciók segítik azt, hogy a környezet védelme, a kényelem és a takarékos energiagazdálkodás valóban megvalósuljon, ráadásul együtt.

Még a szálloda melletti parkban is élvezhető wifi, recepció, továbbá bár, multifunkciós étkező hely, tréning- és konferencia terem, nyári terasz, bérelhető biciklik kerékpárszervizzel és kinti sütögető is segíti a kikapcsolódást.

A tervezett szórakoztató elemeket úgy válogatták össze, hogy minden korosztály számára tartalmas szórakozást nyújthassanak. Az ütésgátolt, nagyméretű EU-konform, mászást és csúszdázást is lehetővé tévő, tornyokkal rendelkező ügyességfejlesztő játszótéri elemek a család kisebb gyerekeinek és a nagyobbaknak is tartalmas, mozgásban gazdag programot nyújtanak.

A MÁTRIX-WORKMANLIKE Szolgáltató, Kommunikációs, Tanácsadó és Oktatási Korlátolt Felelősségű Társaság DDOP-2.1.2-12-2012-0073 azonosítószámú és „I. osztályú panzió és üzleti központ létrehozása Pogányban” című projektje a DDOP-2.1.2-12 „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázati kiíráson Dél-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt összköltsége 385 941 251 Ft, ebből támogatott Európai Uniós forrás: 270 158 875 Ft. A pályázati projekt célkitűzése, hogy a projektnek köszönhetően a Dél-dunántúli Régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma és az átlagos tartózkodási ideje növekedjen.

A szálláshely év végig tesztidőszakban működik, 2016 elejétől várja szeretettel vendégeit.
www.lodge.hu (x)