Megérkezett a Crowne Plaza Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2021. július 28. 17:31

Átfogó felújítási program keretében váltott márkát a Westend bevásárlóközpontban található hotel: július 28-án soft opening keretében megnyitott hazánk első Crown Plaza szállodája.

A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező ingatlanban a most kezdődő soft opening időszakban csak a felújítás első szakaszában elkészült fogadóterek és két emelet üzemel. Az épület földszintjén megnyitott az Axis Café and Lounge elnevezésű specialty kávézó is.

Maurice Janssen igazgató köszönti a megnyitó résztvevőit

Fotó: Jancsó Gergely

A teljes Váci úti épületet decemberben adja át az épület tulajdonosa, a Westendet is üzemeltető Gránit Pólus.

A vállalat összesen 10 millió eurót költ a renoválására, hogy a XXI. századi üzleti utasok igényeinek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen az IHG Hotels and Resortshoz tartozó Crowne Plaza Budapest.

A felújítás a lengyel Tremend építésziroda tervei alapján valósul meg; a tervezőket a Nyugati pályaudvar ikonikus építészete, anyagai, textúrái és színei inspirálták.

Átalakult a szálloda lobbija

Fotó: Jancsó Gergely

"Az emberek az elmúlt 18 hónap során alkalmazkodtak a rugalmas munkavégzéshez, ezért minden eddiginél fontosabbá vált, hogy segítsük őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében.

A mi filozófiánk szerint az üzleti út emberközeli élmény, ahol a minőségi alvásra, az egészséges életmódra és ételekre, a kulturális élményekre és az emberek közötti kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektetünk"

- mondta el Maurice Janssen igazgató a Crowne Plaza Budapestben megvalósuló programról.

A szállodában például az úgynevezett Sleep Advantage program keretében a zavartalan éjszakai alvásra kiemelten figyelnek akusztikai megoldások, sötétítés, alvás élményét fokozó ágyazás és aromaterápiás módszerek segítségével. A pihenés mellett az üzleti utazók rugalmasságra vágynak, inspiráló munkakörnyezetet, azonnali kiszolgálást, tápláló ételeket és a munka elvégzéséhez szükséges technológiát keresnek. Ezért a szállodát meghatározó belsőépítészeti megoldások is ezt támogatják a szobáktól a lobbyban található co-working terekig, melyeket a vendégek és a hazai közönség is ingyenesen használhatnak.

A hotel falain a kortárs magyar geometrikus és absztrakt művészet meghatározó alakjainak munkáival, többek között Haász István, Horváth Lóczi Judit és Robitz Anikó sorozataival találkozhat az utazó.

A Váci úti terasszal rendelkező újhullámos kávézóban, az Axis Café and Lounge-ban délután 2-ig várják a magyar közönséget is egy finom reggelire, és egész napos szezonális konyhával készülnek. Itt a hangsúly a lokálisan beszerzett, fenntartható, egészséges ételeken van. A beszállítók a nemzetközi gasztronómiai trendekkel lépést tartó magyar márkák.

Különleges kávékat és süteményeket kínál a most megnyitott Axis Café

Fotó: Jancsó Gergely

A helyi szörpök, sör és magyar borok mellett az újhullámos kávét Bányai László magyar származású costa ricai kávéfarm tulajdonostól szerzik be, és 2020 legjobb tortáját is jegyző Hisztéria cukrászda süteményeit kínálják a vendégeknek.

A Hisztéria cukrászatot többgenerációs vendéglátós család irányítja; a nagyszülők fiatalon az Utasellátóban kezdték karrierjüket, mára 5 prémium cukrászdával rendelkeznek. Külön érdekesség, hogy a süteményeket ma már a legendás Orient Express vonatain is felszolgálják.

"A Nyugati pályaudvar közelsége nemcsak belsőépítészeti szempontból jelent igazodási pontot. Izgalommal figyeljük az európai vasúti közlekedés megítélésének változását ebben az egyre környezettudatosabb, poszt-Covid korszakban. Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is vannak szállodáink, a vonatok pedig az egész régiót átszelik Pozsonytól, Prágán át Bécsig" - mondta el Maurice Janssen.

A szálloda felújításának következő lépéseként, néhány hét múlva adják át a lenyűgöző kilátással rendelkező, vendégeknek kialakított fitnesztermet. A következő nagy átadás decemberben várható, ekkor fejezik be a tárgyalók, rendezvénytermek és bálterem felújítását, és nyílik meg a városra néző teraszos közösségi tér, a Club Lounge, valamint elkészül a nagy tetőterasszal rendelkező étterem, a Cult, melyet 2022-ben nyitnak meg a nagyközönség számára.

Az IHG Hotels & Resorts-nak a Crowne Plaza a harmadik szállodája Magyarországon az InterContinental Budapest és a budaörsi Holiday Inn mellett, 2022-től pedig már a Holiday Inn Express márka is jelen lesz hazánkban. A Crowne Plaza Hotelnek több mint 420 hotele működik jelenleg világszerte, több mint 60 országban üzemel közel 120 ezer szobával, és közel 100 új hotel előkészítésén dolgoznak.

Az IHG Hotels & Resorts több mint 100 országban közel 6000 szállodával rendelkezik, és további 1800 nyitása várható a következő öt évben.

(Nyitókép: Jancsó Gergely)