Megfiatalodott a debreceni Aquaticum

Forrás: turizmus.com

 2014. október 05. 15:31

Ünnepélyes projektzáró ünnepség keretében adták át az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont megújult egységeit október 3-án Debrecenben. A létesítmény modernizálására összesen 2,5 milliárd forintot fordítottak.

A projektek megvalósulása összhangba hozta a termál- és az élményfürdő, valamint a szálloda minőségi színvonalát: a létesítmény a régió egyik legmodernebb és legnívósabb egészségügyi szolgáltatójává vált.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója az átadáson emlékeztetett rá: az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három kiírására pályáztak sikeresen.

Az Aquaticum Termálfürdő korszerűsítésére, a szolgáltatások számának bővítésére és minőségének javítására mintegy egymilliárd forint jutott. A külsejében gazdaggá, működésében pedig takarékossá vált medencecsarnokot már februárban birtokba vehette a nagyközönség. A Termálfürdő területén európai színvonalú, gazdag repertoárral rendelkező, önálló belépőjeggyel használható szaunavilágot is kialakítottak.

 

További 555 millió forintból a gyógyfürdő egészségügyi szolgáltatásait fejlesztették. Az orvosi rendelőket, fizikoterápiás kezelőket és nappali pihenőtereket magában foglaló spa-központ a meglévő gyógyvizes terápiákat egészségmegőrző, szabadidős, rekreációs tevékenységekkel egészíti ki.

Az Aquaticum Termál és Wellness Hotel 951 millió forintból újult meg. A munkálatok első szakasza az új szállodai bejárat és a földszinti lobby kiépítésére, egy épületszárny szobáinak teljesen megújulására fókuszált. A második ütemben felújított szárny lakóegységeinek fele kifejezetten családbarát. Több egyedi, exkluzív apartmant is kialakítottak. A szolgáltatás-bővítés jegyében fitnesztermet, gyerekjátszót hoztak létre, a rendezvénykapacitás is megújult.

A szállodán belül működő Natur Étterem az állandó kínálat részeként kínál diétás fogásokat az ételallergiával vagy -intoleranciával küzdő vendégek számára.