Meghalt Gary Rhodes brit sztárséf

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 18:38

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát.

Gary Rhodes

Fotó: Wikipedia

Családjának közleménye szerint kedden érte a halál Dubajban, ahol 2010 óta élt és éttermeit vezette – számol be az MTI.

Az 1960-ban Dél-Londonban született Rhodes huszonhét évesen nyitotta meg a londoni Cityben első éttermét, amely alig egy éven belül Michelin-csillagot kapott, csakúgy, mint az egy évvel később megnyílt másik londoni étterme.

Számos brit gasztronómiai műsort készített a BBC és más televíziók számára.
2010 óta Dubajban élt családjával, ahol két étterme is működik, és ahol a múlt héten újabb televíziós műsort forgatott.

A család közleménye nem részletezte halálának okát. A Rock Oyster Media cég közlése szerint az ITV brit kereskedelmi televíziónak készített új műsort, amikor hirtelen megbetegedett.

Brit sztárséfek egytől egyig elismeréssel adóztak Rhodesnak. „Egy fantasztikus séfet veszítettünk el személyében. Ő volt az a séf, aki a brit konyhát a térképre tette” – írta Twitter-üzenetében Gordon Ramsay.

Jamie Oliver az Instagramon arról írt, hogy „Gary egy fantasztikus séf volt, a brit konyha páratlan nagykövete, aki óriási hatással volt rám, amikor ifjú séf voltam. Újragondolta a modern brit konyhát”.

James Martin is megemlékezett arról, mekkora hatással volt életére és a brit gasztronómiára Rhodes munkássága. „Úriember és zseni volt”– írta.