Megháromszorozódtak a foglalások a hosszú hétvégére

Forrás: turizmus.com

 2018. március 08. 11:32

Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok a hosszú hétvégén, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak a szallas.hu felmérése szerint.

A közelgő ünnepre már most háromszoros a foglalások száma az egyébként ilyenkor szokásosnál. A négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest. A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért. „A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez. A tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen, és jellemzően többedmagunkkal érkezünk, az átlagos vendégszám 2,9” – ismertette a részleteket Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az érintett időszakra egyébként a legnagyobb költés 1 millió, még a legalacsonyabb 2 500 forint.

Nagyon népszerűek a wellness-hétvégék

Fotó: pixabay.com

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, és Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet. Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból. A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsöző lehet: a Szallas.hu adatai szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnőhet a szálláshelyek közelében lévő programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon. A legnépszerűbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és Hévízi Tófürdő sorakoznak. A portál szerint a legjobban fogyó csomagajánlatokat a 4 csillagos wellness-szállodák adják; azok a legsikeresebbek, amelyek programot is kínálnak a hosszú hétvégére. A szállásadók egyebek mellett élőzenés vacsorával, stand up comedy műsorral, koktél show produkcióval, borkóstolóval és disznóvágással készülnek.

A külföldi úticélok közül Zakopane, Prága és Donovaly számíthat a legtöbb magyar turistára.

 

 

 

a közelgő ünnepre már most háromszoros a foglalások száma az egyébként ilyenkor szokásosnál. A négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest. A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért. „A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen, és jellemzően többedmagunkkal érkezünk, az átlagos vendégszám 2,9” – ismertette a részleteket Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az érintett időszakra egyébként a legnagyobb költés 1 millió, még a legalacsonyabb 2 500 forint.

Kapcsolódó cikkek

Nagyot nőtt a Szallas.hu

2018. február 22.