Megjelent Lukács István életrajzi könyve

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 23. 19:08

Szeptember 23-án, pénteken jelent meg és mutatták be a szakmai közönségnek Lukács István Séf című életrajzi könyvét a Novotel Budapest Centrumban, a korábbi Palace szállóban, ahol 62 esztendővel ezelőtt kezdte a szakmát.

A könyvbemutatón több mint százan vettek részt, Lukács István tanítványai, kortársai, tisztelői, barátai. Ott volt Dr. Kiss János, a szakácstudományok doktora, a Hyatt Corporation nyugalmazott alelnöke, a könyv előszavának szerzője, Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels vezérigazgatója, Dr. Bolgár András, a Danubius Hotels Group korábbi vezérigazgató helyettese és dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Dr. Kiss János véleménye szerint Lukács István Magyarország elsőszámú szakembere volt évtizedeken át, de világviszonylatban is a legszűkebb élvonalba tartozott. A róla készült könyvet a Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület adta ki, szerzője Kolbe Gábor, aki szakmai és társadalmi összefüggéseket is feltáró életrajzot készített.  Az ünnepelt háromszoros Oscar díjas szakács a szakmai összefogásról beszélt, szavait és a könyvet felállva, vastapssal köszöntötték a megjelentek.

Fotó:west-balaton.hu