Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi ellenőrzések

Forrás: turizmus.com

 2016. június 08. 14:03

A nyári idegenforgalmi szezonban folyamatosan számíthatnak a vendéglátóhelyek és a turisztikai szolgáltatók fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre, elsősorban a fesztiválokon és különböző rendezvényeken.

A június 6-tól megkezdődött ellenőrzések egyebek mellett kiterjednek az egyes idegenforgalmi szolgáltatásokra és az árfeltüntetésre.

Az ellenőrzések további helyszínei a strandok, élményfürdők, wellness- és gyógyturisztikai létesítmények, a különböző gasztronómiai, szabadidős és kulturális rendezvények, az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységek – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Európai Fogyasztói Központ (EFK) közös közleményében.

A külföldön vakációzó magyarok védelme érdekében az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) ingyenes érdemi és jogi segítséget nyújt a magyar fogyasztóknak, ha valamely másik uniós tagállamban, Izlandon vagy Norvégiában honos vállalkozással, szolgáltatóval kapcsolatban van panaszuk. Többek között a légiközlekedéssel, a vasúti vagy buszos utazással, az autóbérléssel, a külföldi szállásfoglalással, a szállás minőségével, a külföldön vásárolt termékekkel összefüggő garanciális jogok érvényesítésében való közreműködésért érdemes a központhoz fordulni. Az EFK elérhetősége: www.magyarefk.hu.