Meglepetés alapanyag a Bocuse d'Or európai válogatóján

Forrás: turizmus.com

 2020. január 12. 10:23

A fürj lesz a húsalapanyag a Bocuse d'Or idei európai válogatóján, amit ebben az évben Tallinban tartanak.

A legrangosabb szakácsverseny európai selejtezője előtt a magyarországi döntőre február 5-én kerül sor, ahol szintén ebből az előre meghatározott alapanyagból kell elkészíteni a versenyfeladatot – mondta el Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tiszteletbeli elnöke az M1 műsorában. Elárulta azt is, hogy a verseny alapanyagának kiválasztása mindig függ attól, hogy ki mennyire "szponzorálja be" azt.

Ezenfelül mindig meghatározzák azt is, így a fürjnél is, hogy melyik országból, milyen fajta alapanyagot lehet használni a versenyen. A magyar döntőn a haltéma a pisztráng lesz.

Bíró Lajos a felkészülés menetéről elmondta, hogy az "borzasztó monoton" folyamat, amely "nagyon nagy szenvedésekkel jár". Az egyik nap előkészítik, másik nap megfőzik az ételt, és ezt folyamatosan, kettő hónapon keresztül végzik a versenyzők, vasárnap kivételével minden nap – idézi az MTI.

A Bocuse d'Or 2019-es országos selejtezőjének egyik versenyfogása, amit Veres István készített

Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia / Fekete Antonio

Azt, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban, tehát csak február 5-én fogjuk megtudni. Az azonban, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már most hivatalos. Ez a személy nem más, mint egy igazi Bocuse-veterán: Volenter István – írja a Vendéglátás.

A kiváló séf 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d'Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe, háromszor harmadik, majd az utolsó alkalommal második lett. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon.