Megnyílt a Grand Hotel Esztergom

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 13:21

A Market Építő Zrt. egy korábban félbehagyott épületből alakította ki a 149 szobás, négy csillag superior kategóriájú szállodát Esztergomban, panorámával a bazilikára.

2019. szeptember végén vette át a Market Építő Zrt. az akkor szerkezetkész állapotban álló Grand Hotel Esztergom épületét, hogy megtervezze és befejezze a szálloda kivitelezését. Szűk két évvel később, 2021 júniusában elkészült a 8 szintes, négy csillag superior kategóriájú szálloda, amely három szint mélygarázst, egy földszintet és négy emeletet foglal magába. A Dunakanyar új, közel 30 ezer négyzetméter alapterületű szálláshelyén a lakosztályokkal együtt összesen 149 darab szobát, több nagyméretű konferenciatermet, számos szekciótermet, egy teraszos éttermet és számos lakosztályt alakítottak ki.

A beruházó Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. a város központjában, a Mária Valéria-hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten építtette meg az impozáns szállodát. Az épületet a Continental Group üzemelteti, amely tanácsadóként is részt vett az eddigi folyamatokban.

Az impozáns szállodát már birtokukba vehették a vendégek

Fotó: Market Építő Zrt.

A kivitelezés során a Market Építő Zrt. mintegy 2500 négyzetméternyi üveghomlokzatot épített be és több mint 20 000 négyzetméternyi gipszkartonfalat készített el a szállodában. Ezen kívül az épületben csaknem 31 000 négyzetméternyi festés és tapétázás valósult meg, valamint több mint 93 000 méter elektromos kábelt építettek be, ami olyan hosszúságot jelent, mintha közúton megtennénk az Esztergom-Hatvan távolságot.

A szállodából rálátni az Esztergomi bazilikára

Fotó: Market Építő Zrt.

A projekt keretében hozzávetőlegesen 15 000 díszcserje és fa telepítése történt meg a szállodához tartozó területen. A kivitelezésben összesen mintegy 550 fő vett részt.

Az első három emeleten standard szobák, a negyedik emeleten pedig a 26-60 négyzetméteres lakosztályok kaptak helyet. Az épületben létesülő wellnessrészleg és rekreációs rész a nyár folyamán készül el teljes körűen, és szeptembertől vehető birtokba.

A szállodában több nagyméretű konferenciaterem és számos szekcióterem található

Fotó: Market Építő Zrt.

A szálloda megvalósítása során a Market számára kihívást jelentett, hogy a kivitelezés megkezdésekor egy hosszú évek óta használaton kívül álló, üres vasbeton vázat kellett statikailag megerősíteni, valamint ki kellett alakítani a szobák és különféle helyiségek akusztikai megfelelőségét is. Kihívásként volt jelen a munkafolyamatok során az is, hogy a 12 éve tervezett és félbehagyott szálloda esetében igazodni kellett az azóta megváltozott hatósági előírásokhoz is, valamint a régi szabványokat át kellett helyezni az új követelményekbe.

A szálloda különlegességét adja az egyedi, „hullámos” kialakítás, ebből adódóan pedig nincs az épületben két egyforma helyiség.

A szállodaépület különlegességét a hullámos kialakítás adja

Fotó: Market Építő Zrt.

Jövő hónapban már a wellness- és rekreációs részekkel kibővült hotelt vehetik birtokba a látogatók, a szobák és a többi helyiség pedig már ez idő alatt is folyamatosan üzemel.