Hivatalosan is megnyílt a Hotel Yacht Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 17:59

Új, négycsillagos wellness- és konferenciaszálloda nyitotta meg kapuit Siófok városában a beruházó SH-Fejlesztő Kft. által elnyert uniós támogatásnak köszönhetően.

Bár a Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok már január óta fogad vendégeket, a szálloda ünnepélyes megnyitójára március 31-én került sor, melyen köszöntöt mondott Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Havas Péter, a beruházó SH-Fejlesztő ügyvezető igazgatója, Boldizsár Zoltán, az üzemeltető Service4You ügyvezető igazgatója, valamint Csonka Sándor szállodaigazgató.

A megnyitón elhangzott köszöntőkből megtudhattuk, hogy bár Siófok városa 2015-ben vendégéjszakaszám tekintetében átlépte az 1 milliós álomhatárt, a szálláshelyek között még mindig kevés a magas kategóriájú (a városban a magánszálláshelyek 25 ezer, a szállodák, kategóriától függetlenül pedig 6 ezer férőhelyet biztosítanak).

A képen – amelyen a beruházó jelképesen átadja a kulcsot az üzemeltetőnek – bal oldalon Havas Péter, középen Boldizsár Zoltán, jobb szélen pedig Csonka Sándor látható

Elhangzott az is, hogy a Hotel Yacht megnyitásával 40 új munkahelyet teremtettek, s a jelenleg 13 szállodát üzemeltető Service4You történetében ez az első szálloda, amelyet vadonatúj állapotban vesz át. A szálloda a Dél-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében mintegy 1 milliárd Ft támogatást nyert el.

Elhelyezkedésének köszönhetően a Hotel Yacht páratlan panorámával rendelkezik, szobáinak többségéből teljes kilátás nyílik a Balatonra és a vitorláskikötőre. Az üzemeltető elsődleges célja, hogy finom egyensúlyt biztosítva szolgálja mind az üzleti céllal utazók, mind a pihenni vágyók igényeit. A 205 férőhelyet több mint 70 letisztult stílusú, modern dizájnú, otthonos szoba, valamint 6 apartman biztosítja.

A szálloda célja, hogy a siófoki lakosok számára is elérhető programokat, tematikus esteket szervezzen, sőt a gyermekeket is megszólítja: rajzpályázatot hirdetett meg a siófoki általános iskolások körében, a legügyesebb rajzok jutalma egy-egy torta vagy épp családi vacsora.

Egy külön épületszárnyban egyedi hangulatú wellness részleg valósult meg, amelyben 25 méter hosszú impozáns medence, 1 beltéri és 2 kültéri jacuzzi, valamint hangulatos szaunasziget (2 finn-, 1 infra szaunával, 1 gőzkabinnal, 1 sókamrával) és masszázsszoba várja a lazulni vágyókat. De a családok kényelmét, a gyermekek szórakozását és egyben a szülők nyugalmát a MóKaland játszóház térítésmentes, meghatározott időszakokban szervezett programjai is szolgálják.

A szálloda földszintjén található komplex szolgáltatást nyújtó egészségmegőrző részleg önálló egységként üzemel. Kínálatát a szálloda vendégei az Országos Egészségpénztár által nem finanszírozott járóbeteg-ellátásként, nem sürgősségi esetben végzett orvosi és egészség-megőrzési szolgáltatásként vehetik igénybe.

A szálloda à la carte étterme és kávézóterasza a BlueDot Bisztro, melynek célja, hogy különálló brandként is megjelenjen a piacon. Az étlapon található fogások tükrözik a nemzetközi és a magyaros konyha ízvilágát, miközben figyelmet fordítanak a gyermekekkel érkezők és a kulináris élvezetekre vágyók igényeire is. Az étterem kikötőre néző terasza zenés nyáresti programoknak is helyszínéül szolgál majd.


A szálloda legfelső szintjén balatoni panorámás, akár 250 fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot alakítottak ki plenáris teremmel, lounge-dzsal és terasszal. A változatosan berendezhető, természetes fényű, jól dekorálható terem – mely mobilfalak segítségével tovább szekcionálható – a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve tökéletes helyszíne konferenciáknak, szakmai tudományos programoknak, csapatépítő tréningeknek, üzleti tárgyalásoknak.

A szálloda igazgatója Csonka Sándor korábban többek között a Budapest Hiltonban, a Grand Hotel Margitszigeten töltött be vezető pozíciókat, mostani igazgatói székébe a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóból ült át.

Az ünnepélyes megnyitó utáni fogadáson a meghívottak jó hangulatáról Litkai Gergely stand-up előadóművész gondoskodott.