Megnyílt a Matild Palace, debütál a The Luxury Collection Budapesten – fotók

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 16:54

Öt évig tartó felújítás megnyitott az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az ikonikus déli Klotild-palota, amelyben Matild Palace néven Luxury Collection Hotel, a Michelin-csillagos Spago első európai étterme, kabaré és egy csodás kilátással rendelkező sky bar is helyet kapott.

A Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó The Luxury Collection Hotels & Resorts kedden bejelentette a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest hivatalos megnyitását. A török Özyer Group tulajdonában álló ikonikus palota megnyitásával debütál a The Luxury Collection brand Magyarországon.

Az UNESCO világörökség részét képező, és Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számon tartott déli Klotild-palota 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt. Az utóbbi öt évben minden részletre kiterjedő átalakuláson esett át, hogy mostantól 130 szobás luxusszállodaként fogadja vendégeit.

Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse.

matildpalace

A déli-Klotild palota ötéves felújítási munkálatok után nyílt meg Matild Palace néven

Fotó: Matild Palace

A dizájn a modern luxus elemeket ötvözi az eredeti motívumokkal és építészeti kialakítással, a tulajdonosok azt remélik, hogy az épület így  ismét – fénykorához hasonlóan – Budapest felkapott társasági központjává válhat.

Candice D’Cruz, a Marriott International Luxury Brands európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős alelnöke szerint „az épület lehetőséget teremt a vendégeknek, hogy egy fejedelmi palotában lakva élvezhessék a modern kényelmet és a kifogástalan kiszolgálást."

matild

Metehan Özyer (a Matild Palace tulajdonosának képviseletében), Emre Pasli (a Matild Palace szállodaigazgatója), Satya Anand (Marriott International, EMEA elnöke), Leire Leoz (Marriott International, elnökhelyettes)

Fotó: Matild Palace

Csúcsgasztronómia Wolfgang Pucktól

A Matild Palota Wolfgang Puck irányítása alatt álló vendéglátó egységei a szórakozás és a gasztronómia új szintjét hozzák el Budapestre. A sztárséf most megnyíló világhírű Spago by Wolfgang Puck étterme a Beverly Hills-i gasztronómia magyarországi debütálása. Az étlap a hagyományos magyar konyha remekeit vonultatja fel, korszerű, a régióban elérhető alapanyagok által ihletett recepteken keresztül.

matildpalace

Wolfgang Puck Budapesten nyitja meg Európa első Spago éttermét

Fotó: Matild Palace

A világhírű séf felügyeli a jövő hónapban nyíló The Duchess névre keresztelt rooftop bár, valamint a szeptemberben megnyíló Matild Café & Cabaret gasztronómiai kínálatát is. Utóbbi a boldog békeidőkben a társasági élet kedvelt színtereként szolgált mint Belvárosi Kávéház, és hamarosan belföldi és külföldi fellépőkkel várja majd a vendégeket. A sky bar pedig csodás kilátást kínál Budapest ikonikus épületeire és turisztikai látványosságaira, többek között a Citadella, a budai Vár és a Bazilika is látható a teraszról.

Kilátás a sky bar teraszáról

Fotó: turizmus.com

Fejedelmi vendégszobák

A Matild Palota vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 lakosztály közül választhatnak, amelyek többségéből gyönyörű kilátás nyílik a városra és  Dunára. A szálloda négy vendégszoba-kategóriát kínál, melyek mindegyikét finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta és Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák ékesítik.

Deluxe szoba: az arany, a réz és a türkiz árnyalatok az egész épületben felbukkannak

Fotó: Matild Palace

A szálloda számos egybenyitható szobát is kínál a családdal utazók számára.

Rendkívüli élményt kínálnak a palota tetőterében található Loft vendégszobák, amelyek "végtelen kilátást" nyújtanak Budapestre és a Dunára a hatalmas, lejtett ablakokon keresztül.

Kilátás a Loft szobából

Fotó: Matild Palace

De egyedülálló a palota 48 méteres tornyában berendezett, háromemeletes lakosztály is, a Crown Tower Suite. Ez a főhercegné privát apartmanját idézi meg tágas hálószobájával, fürdőszobájával, nappalijával és külön dolgozószobájával, valamint elegáns csillárjaival és kézzel készített üvegmozaikjaival. A lakosztályból 360 fokos panoráma nyílik az egész városra, és még csillagászati távcsővel is felszerelték.

Wellness és konferencia

A Matild Palota Swan Spa részlege a magyar fürdők világát és élményeit idézi meg hagyományos termálvizes kezeléseivel, hammam rituáléival. Sókamrával és a gőzkabinnal is várják a vendégeket, az aktív kikapcsolódást pedig egy modern edzőterem segíti.

matildpalace

A történelmi hagyományok, a névadó főhercegné és a magyar motívumok is megjelennek a dizájnban

Fotó: Matild Palace

A Matild Palota egyedi belső terei kivételes helyszínként szolgálhatnak a különleges alkalmakhoz és üzleti találkozókhoz, amelyekhez a legkorszerűbb audio-vizuális technológiai megoldásokat garantálják.