Megnyílt a négycsillagos Barack Hotel Tiszakécskén

Szerző: Elek Lenke / MTI

 2014. június 25. 11:13

Érezze otthon magát – Tisza-parti újjászületés - ez a szlogenje a szerdán ünnepélyes keretek között megnyitott négycsillagos tiszakécskei Barack Hotelnek és egészségügyi komplexumnak, amely a Tisza-parti Termálfürdőhöz kapcsolódik.

Kovács Ernő, Tiszakécske polgármesterének beszéde után mutatták be a meghívottaknak a környék emblematikus gyümölcséről elnevezett szállodát.

Az 50 szobás hotel orvosi és esztétikai szolgáltatásokkal is várja az oda érkezőket. A reumatológiai és ortopédiai panaszok kezelése mellett belgyógyászati bőrgyógyászati és angiológiai szakrendelőket is kialakítottak az Új Széchenyi terv keretében létrejött komplexumban. A gyógyászati részlegen a termálvízhez gyógyító hatását felhasználva szakorvos által kiírt gyógykezeléseket lehet igénybe venni, amelyek jórészt TB támogatottak.

 

A társas helyiségekben különféle, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanfolyamokat és előadásokat rendeznek. A hotel konyhája egyaránt eleget tesz a magyaros hagyományok ápolásának és az egészségesebb étrend követelményeinek. A szállodához élményfürdő, kemping és gyermekjátszóterek csatlakoznak.

Görög Rudolf üzemeltetési igazgató a megnyitót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a július 1-jétől vendégeket fogadó házban a minél szélesebb körű gyógyászati szolgáltatásokra helyezik a  hangsúlyt.

A Szabó-család tulajdonában lévő szálloda több mint 1 milliárd forint uniós pénzből, hitelből, illetve önrészből valósult meg.

Nem új ötlet, de hatásos: a szálloda kulcsát bedobták délután a Tiszába, mintegy jelezve, hogy a ház és szolgáltatásai a jövőben mindig várják az érkezőket. Valamikor a New York kávéház kulcsát dobták a Dunába, a folyamatos és sikeres nyitva tartás jelképeként.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a szálloda építése a sikeres pályázat nyomán 2013 őszén kezdődött el. A 3000 négyzetméter alapterületű, kétemeletes épületben 50 szobát alakítottak ki, ezek között leválasztott hálórészű családi szobák, valamint infraszaunával, masszázskáddal és jacuzzival felszerelt lakosztályok is vannak. A hotel 80-100 fős étteremmel, 150 személyes konferenciateremmel rendelkezik. Egészségügyi szolgáltató részlegében újdonságként érszűkületes betegek gyógyítását is végzik majd. A szállodában 30 új munkahely létesült.

A Szabó család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999-ben a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt. Azóta több fejlesztést hajtottak végre, ezt megelőzően 2011-ben - szintén európai uniós támogatással - a

termálfürdő központi medencéjének épületét bővítették, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatásokat indítottak.

A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius fokos gyógyvíz, amely nem csak a reumatikus és ízületi bántalmak ellen hasznos. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekre is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengés ellen is segítséget nyújt.