Megnyílt a NETIZEN Budapest Centre – fotókkal

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 14. 11:17

Budapest legújabb hibrid hotel-hosteljét az Athenaeum könyvkiadó egykori, Rákóczi úti székházában alakították ki.

A NETIZEN orosz befektetői Moszkva és Szentpétervár után Budapesten nyitották meg a következő, pénztárcabarát szálláshelyet, olyan világvárosokat megelőzve, mint Stockholm, Párizs, London, Róma, Berlin vagy Prága.

Az 56 szobás hibridhotel egyszerre nyújt szállodai szolgáltatásokat (két- vagy négyszemélyes privát és családi szobákkal, saját fürdőszobával, kiváló étteremmel, jól felszerelt konferenciatermekkel), valamint hasonló színvonalú, a hostelekhez hasonló árfekvésű két-, négy-, hat-, nyolc- és tízágyas szobákat, vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban.

Az épület az eredeti források alapján elkészített Pallasz Athéné-szoborral

Fotó: NETIZEN

Századelős építészet újragondolva

A hotel-hostelt az Athenaeum Kiadó egykori székházában alakították ki, ahol korábban Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Karinthy Frigyes kötetei is készültek, és amely később az Est, majd a Népszava szerkesztősége is volt. Az 56 privát szobával és összesen több mint 400 ággyal rendelkező NETIZEN kialakításánál a modern és vibráló dizájn mellett a 2018-as felújítás kezdete óta arra is nagy hangsúlyt fektettek a befektetők, hogy az eredeti, századelős építészeti stílus és a hely történelme előtt is méltó módon tisztelegjenek. Az épület tetejére visszakerült a második világháború alatt eltűnt, ám most az eredeti források alapján műkőből kifaragott, 2,1 méteres Pallasz Athéné-szobor, hogy újfent tisztes távolságból figyelje a Rákóczi úton hömpölygő tömeget.

A helyreállított előcsarnok

Fotó: NETIZEN

Kiemelkedő jelentőségű a helyreállított eredeti homlokzat is, amelyet a világhírű Róth Miksa mozaikjai díszítenek immáron 1898 óta, valamint az előcsarnokban határozottan tekergő, kék színben pompázó kovácsoltvas csigalépcső.

De látványos a közösségi tér egyik szegletében kivilágított, restaurált kagyló dombormű is. Ez a co-working, üvegtetős társalgó egyébként az átalakításnak hála olyan hangulatos, hogy élmény benne dolgozni, kávézni, vagy csak megtervezni a napi városnézést.

A felújításnál a  környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül.

Az egyik hotelszoba

Fotó: NETIZEN

Hostel hotelszolgáltatásokkal

A hostel részben már 15 euróért is lehet ágyat foglalni, az itt tartózkodók pedig élvezhetik a szállodák előnyeit is: a makulátlan tisztaságot, a nonstop nyitva tartó bárt, a recepciót, biztonsági szolgálatot, jól felszerelt konyhát és a szobánként egyénileg állítható klímát. A hostel rész olyan kialakítású ágyakkal rendelkezik, hogy „el lehet bújni” a többiek elől. A saját lámpa, minipolc és USB-port ma már szinte alapkövetelmény egy ilyen ágynál, de olyan kényelmi szolgáltatások is elérhetőek, mint a szárítógép vagy a megvásárolható konnektor-átalakító.

A tervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, és nemcsak emeletes, hanem egyszemélyes ágyas szobákat is berendeztek. A létesítményben akadálymentesített szoba, fürdőszoba és speciális lift is rendelkezésre áll.

A recepció

Fotó: NETIZEN

Századeleji stílus és modern dizájn a közösségi térben

Fotó: NETIZEN

A vendégeket bár, co-working terület és konyha is várja

Fotó: NETIZEN