Megnyílt a Sirha Budapest

Forrás: MTI

 2022. március 22. 16:32

Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása március 22–24. között várja az érdeklődőket.

Bognár Lajos, az agrártárca helyettes államtitkára a megnyitón kiemelte: a magyar agráriumot a megbízhatóság, a minőség, a versenyképesség jellemzi a teljes élelmiszerláncban.

A helyettes államtitkár mérföldkőnek nevezte azt a 2020-as kormányrendeletet, amelynek értelmében a közbeszerzés keretein belül pályázó közétkeztetőknek az idei évtől legalább a beszerzett termékek összértékének 60, jövő januártól legalább 80 százalékát a közétkeztetési rövidellátási láncban beszerzett termékekből, illetve helyi élelmiszertermékekből kell biztosítaniuk.

A Sirha Budapest szakkiállítás március 24-ig látogatható a Hungexpón

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a szállodákat, éttermeket és kávéházakat tömörítő iparág, a HoReCa a válság idején nem a sebeit nyalogatta, hanem fejlesztett, és túlszárnyalta a várakozásokat.

"A Sirha élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója három pavilonban mintegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett" – hangsúlyozta.

A Sirha eseményei közül kiemelte a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét, amelyet 2016 után másodszor rendeznek a magyar fővárosban; a Sirha Desszert Versenyt, a Közétkeztetési Versenyt, a cukrász- és pékbemutatókat, a szakmai konferenciákat, valamint az idén először megszervezett, száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summitot.

A megnyitón köszöntőt mondott Florent Suplisson, a Gl Evans gasztronómiai rendezvények igazgatója is.