Budapesti épületek inspirálták az új The Three Corners Downtown Edition Hotel dizájnját – fotók

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 30. 16:34

A négycsillagos The Three Corners Downtown Edition Hotel az V. kerület szívében, augusztus végén nyitotta meg kapuit a nemzetközi lánc 11. szállodájaként.

A The Three Corners Hotels & Resorts új egysége, a 70 szállodai szobát és 4 panorámás lakosztályt kínáló négycsillagos szálloda elhelyezkedése parádés: a hotel az Október 6. utcában található, sétatávolságra a Duna-parttól, az Országháztól és a Szent István-bazilikától.

„Vendégeink három, egyedi megjelenésű szobatípus (Economy, Smart és Premium Edition) közül választhatnak, melyek kialakításánál elsődleges szempont volt a maximális kényelem” – tájékoztatta szerkesztőségünket Jarabek Tamás brand manager.

A szálloda lobbyja co-working térként is működik

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

A szobákat négy eltérő dizájn szerint valósították meg, a mennyezeten lévő, nyomtatott fotók egyedi budapesti jelenetekkel igyekeznek becsalogatni a várost a szálloda épületébe. A kapacitást a szálloda 8. emeletén lévő négy lakosztály egészíti ki. Az utcai lakosztályok 50 négyzetmétert meghaladó mérettel, külön hálószobával és nappalival, két fürdővel és privát panorámaterasszal várják az egyedi élményt kereső utazókat.

A szobák mennyezetét budapesti épületek – itt például a Rumbach utcai zsinagóga – fotói díszítik

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

A szálloda koncepciójának kialakításakor fontos szempont volt az új technológiák alkalmazása, így – mint a márka összes városi szállodájában – itt is elérhető az e-concierge szolgáltatás. Az applikáció lehetővé teszi a vendégek számára az online becsekkolást, a mobilos ajtónyitást és a könnyű kapcsolattartást az érkezés előtt és a tartózkodás alatt is.

A lobbyban egy becsületkasszás bár is helyet kapott

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

A The Three Corners Downtown Edition Hotel közösségi tereinek kialakításánál a rugalmasság volt a fő szempont. A tágas lobby co-working térként is működik, a lánc egyedi koncepciója alapján ugyanitt egy becsületkasszás „Honesty Bar” is helyet kapott.

A természetes fényben fürdő, kertre néző étterem svédasztalos reggelit kínál belsőkerti terasszal. A vendégek a wellnessrészlegen jól felszerelt fitnesztermet, valamint finn és infraszaunát használhatnak. A saját garázsban elektromos autók töltésére van lehetőség.

Svédasztalos reggeli a természetes fényben fürdő étteremben

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

A hotel több multifunkcionális rendezvénytérrel rendelkezik. A reggeliztető étterem 80-100 fős rendezvények tartására alkalmas, míg az üvegfalakkal rendelkező Buda terem akár 25 fős, többféleképpen berendezhető térként funkcionál. A Buda terem és tágas előtere együttesen 60 fős állófogadások megtartását teszi lehetővé.

A Pest terem kisebb meetingek helyszíne lehet

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

A különleges atmoszférájú, utcára néző üvegfelületekkel rendelkező Pest terem kisebb, 8 fős meetingek helyszíne lehet. Exkluzív hangulatú ünnepléshez a szálloda 40 négyzetméteres panorámaterasza is igénybe vehető, a terasz a hozzá kapcsolódó két lakosztállyal 100 négyzetmétert meghaladó rendezvényteret kínál megbeszélésekhez, állófogadásokhoz és egyéb eseményekhez.

A panorámateraszon és a hozzá kapcsolódó két lakosztályban nagyobb állófogadások is tarthatók

Fotó: The Three Corners Downtown Edition Hotel

Az első vendégét ez év augusztus 23-án fogadó hotel a minőségi szálláshelyet kereső üzleti és városlátogató utazókat egyaránt célcsoportjának tekinti.

A szálloda üzemeltetésére felkért The Three Corners Hotels Resorts tanácsadóként már a fejlesztés során jelen volt a projektben, Jo Gowie fejlesztési igazgató koordinációja mellett.

A lánc nemzetközi színtéren 35, Magyarországon tíz éve üzemeltet szállodákat, portfóliójába immár 11 szálloda és resort tartozik.