Megnyílt a Tiszavirág Szeged

 2012. december 13. 14:29

Teljes átváltozás után, december 13-án megnyitotta kapuit a Tiszavirág Szeged, amely  10 szobát, spa-t, kávézót, bárt és látványkonyhás gourmet éttermet kínál a dél-alföldi város belvárosában. 

A Hajnóczy utcai házat még Politzer Samu aranyműves építtette 1859-ben, romantikus stílusban. Működött benne többek között ügyvédi iroda, bérelt itt lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját. A korabeli dokumentumok szerint Vörös Malom néven mulató is működött az épületben. 

A megbízó és a tervezők az utókor számára butikhotel-stílusú ház formájában álmodták meg az épületet. A cég a műemlékvédelmi hivatal szigorú előírásait betartva újította fel a házat a pincétől a padlásig: helyreállították a leszakadt falakat, tetőrészeket, feltárták a padlás faszerkezetét és a helyiségek falfestményeit.
A rekonstrukció során – amelyre 157 millió forint uniós támogatást nyertek– megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől. A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájn irányzatnak megfelelően újították fel.
Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggeliző helyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró-stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, tepidárium működik. Az emeleten helyet kapott 10 szoba kialakítását tekintve – akár egy családi házban – mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, ami olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák – néhány walk-in tusolóval – különleges kialakításúak.
A vendéglátóhely vezető szerepet kíván betölteni a gasztroturizmus területén, Szalai Tamás séf vezetésével.
További információ: www.tiszaviragszeged.hu