Butikhotel nyílt az Andrássy úton az egykori Weiss Manfréd-villában

Forrás: turizmus.com

 2020. november 09. 14:56

Két évig tartó, teljes körű felújítása után Alice Hotelként nyitotta meg kapuit az Andrássy út 116. szám alatt álló egykori Weiss Manfréd-villa.

Az egykori patinás villaépületben kialakított, 41 szobás Alice Hotel november 2-tól várja vendégeit.

A hotelnek otthont adó villa az 1870-es évek végén épült, és a századforduló időszakában Budapest egyik büszkeségeként tartották számon − a villanyvilágítást állítólag öt évvel korábban szerelték be az épületbe, mint az angol királyi palotába.

Az új butikhotel Weiss Manfréd báró felesége, Alice nevét viseli

Fotó: Alice Hotel

A villát Kallina Mór tervezte Szabó Albert, királyi táblai bíró számára, majd 1894-ben Weiss Manfréd báró és felesége, Weiss Alice vásárolták meg, az épület azóta a bárónő nevét viseli. Weiss Manfréd a századforduló egyik legmeghatározóbb személyisége volt, így nem csoda, hogy az épület Budapest pezsgő társadalmi életének fontos helyszínévé vált.

A beruházó BDPST Group a korszerűsítés során az értékteremtést határozta meg elsődleges célként. A több mint két évig tartó, a műemléki előírásokat figyelembe véve megvalósult rekonstrukciós munkálatok során az épületet szerkezetkész állapotáig bontották vissza, megőrizve és felújítva az eredeti homlokzatot, illetve az olyan eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető, csavart falépcső.

Megőrizték az emeletre vezető csavart falépcsőt

Fotó: Alice Hotel

A modern gépészet, légtechnika és a kiszolgáló egységek a szálloda alagsorában és a tetőtérben kaptak helyet, valamint szintén az alagsorba került a reggeliző tér, amely csodálatosan mintázza az épület eredeti architektúráját.

A szálloda egyaránt alkalmas baráti társaságok, családok vagy akár üzleti utakra érkezők számára. Az ágyak elrendezése könnyen módosítható, illetve több szoba összenyitására is lehetőség van

A hotelben több szoba egybenyitására is lehetőség van

Fotó: Alice Hotel

Párok számára ideális választás lehet a romantikus hangulatú, exkluzív, erkélyes lakosztály, amelynek grandiózus, privát teraszán kellemes reggelit vagy romantikus vacsorát lehet elfogyasztani. A vendégek jó idő esetén az Andrássy útra néző, hangulatos teraszon is megreggelizhetnek, egy sarokra a Hősök terétől – írta a beruházó közleményében.

A szálloda egyik superior szobája

Fotó: Alice Hotel

A korábban nem látogatható, történelmi épület egy része a felújítást követően a szállodavendégek mellett a nagyközönség számára is megnyílik, hiszen az Andrássy úti oldalon, a kertben egy szezonális kávézóterasz is helyet kapott.