Megnyílt az Aria Hotel tetőbárja

Forrás: turizmus.com

 2015. július 17. 14:09

A Bazilika és a budai hegyek panorámájával, a ház koktéljaival és italkülönlegességekkel várja vendégeit az Aria Hotel Budapest High Note bárja, a Hercegprímás utcai szálloda tetején.

A szálloda food & beverage koncepciója a tradicionális és modern elemek kombinálására épül, és nincs ez másként a High Note esetében sem. Itallapján megtalálhatóak a ház négy zenei stílusára – opera, klasszikus, jazz és kortárs – komponált koktélok, valamint ötödik elemként egy magyaros, pálinkára szabott verzió.  A koktélok egyébként a klasszikus iskolát képviselik, főleg a szesztitalom utáni New York-i koktélvilágot megidézve, saját megfogalmazásban, magas minőségű alapanyagokból.

 

Kupcsik Tibor bármenedzser és csapata az itallap összeállításakor nem feltétlenül az ismert világmárkákra, hanem a kisebb lepárlók karakteres termékeire koncentrált. Így például a sörök között hazai és külföldi kézműves termékeket találni. A kávé esetében William's Coffee néven saját keveréket készítenek, amely egyesíti a világos és sötét pörkölést, a citrusosságot és a csokoládés jelleget.

A szálloda a High Note bárba a budapesti közönséget is várja, a hotel két liftje a hetedik emeletre szobakulcs nélkül is szállít vendégeket. A tetőterasz fedett részének köszönhetően téliesíthető, így szezontól függetlenül várja a panorámára vágyókat. A High Note vendégei ételeket is rendelhetnek Ferencz Gábor séf konyhájáról.